В Івано-Франківській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання з пошуку і порятунку людей в період пропуску паводків, повеней та льодоходу

В Івано-Франківській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання з пошуку і порятунку людей в період пропуску паводків, повеней та льодоходу

10.02.14 12:10 0 702
7 лютого відбулися тактико-спеціальні навчання щодо дій за призначенням підрозділів аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області та Тлумацького гарнізону Управління ДСНС в області у надзвичайних ситуаціях та подіях, пов’язаних з паводками, повенями та льодоходом.

Навчання відбулися в районі моста на автодорозі Івано-Франківськ – Тернопіль в селі Нижнів Тлумацького району та проводилося в два етапи. На першому етапі вдосконалювалися професійні навички рятувальників щодо дій, пов’язаних з проведенням пошуково-рятувальних робіт на водних об’єктах. За тактичним задумом, до оперативно-координаційного центру за номером «112» надійшло повідомлення про те, що під час зимової риболовлі в результаті розколу криги опинились на окремих крижинах двоє рибалок, які потребують допомоги, один із рибалок неподалік берега впав у воду і тримається за лід, а другий знаходиться під мостом на кризі. Їм на допомогу вирушив місцевий мешканець, який був очевидцем події, та з власної необережності чоловік теж впав у воду і потребує допомоги.

До місця виклику було направлено черговий караул державної пожежно-рятувальної частини №5 м. Тлумач, сили та засоби відділення водолазно-рятувальних робіт та гірської пошуково-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області.

По прибутті до місця виклику інформація підтвердилася, було проведено розвідку і прийнято рішення здійснити проведення рятувальних робіт за допомогою рятувального круга та пристрою «Соломинка». Рятувальники витягли першого рибалку з ополонки, на березі лікар-фізіолог відділення водолазно-рятувальних робіт надав йому долікарську допомогу. Другого потерпілого – місцевого мешканця - за допомогою саней, спеціально обладнаної дошки і кінця Олександрова було врятовано з протилежного берега і теж йому надано першу медичну допомогу.

Після чого рятувальники здійснили рятування рибалки, який перебуває на кризі під мостом. Гірський рятувальник за допомогою альпіністського спорядження спустився до потерпілого, одяг на нього рятувальну косинку і здійснив підйом потерпілого на міст. Далі рятувальники супроводили врятованого до пункту обігріву та передали медичним працівникам.

На другому етапі навчань були проведені вибухові роботи з метою за­хисту гідротехнічних споруд та мостів від льодоходу. Згідно тактичного задуму, в Управління ДСНС в області від чергового облавтодору надій­шло повідомлення про загрозу руйнування автомобільного мосту в селі Нижнів Тлумацького району через утворення затору льоду біля його опор. До місця виклику було направлено групу піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області. Враховуючи обстановку, що склалась, керівником підривних робіт було прийнято рішення встановити необхідну кількість вибухівки у попередньо визначені місця. Після виконання підготовчих заходів працівниками групи піротехнічних робіт здійснюється підрив льодяного затору: лунає вибух – льодовий затор ліквідовано...

Завершилися тактико-спеціальні навчання підбиттям підсумків. Заступник начальника Управління ДСНС в області з реагування на надзвичайні ситуації підполковник служби цивільного захисту Віталій Федунків зазначив, що рятувальники діяли оперативно та професійно, з поставленим завданням справилися добре.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ