Львівщина: кількість нещасних випадків на виробництві області зменшилася на 10%

Львівщина: кількість нещасних випадків на виробництві області зменшилася на 10%

10.02.14 15:05 0 680
7 лютого відбулося засідання розширеної Колегії територіального управління Держгірпромнагляду у Львівській області, на якому було підбито підсумки роботи ТУ Держгірпромнагляду у Львівській області за 2013 рік.

У роботі Колегії взяв участь заступник голови Львівської облдержадміністрації Володимир Губицький.

Під час Колегії т.в.о. начальника Богдан Радивон доповів, що категорійних аварій протягом 2013 року у Львівській області взагалі не було, а кількість нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом, порівняно з 2012 роком зменшилась на 10% або на 34 нещасних випадків (317 проти 351). Зменшився на 2 нещасні випадки і травматизм зі смертельним наслідком (24 проти 26).

«Спостерігається подальше динамічне зменшення кількості нещасних випадків зі смертельним наслідком, пов’язаних з виробництвом, на підприємствах: вугільної промисловості (3 проти 5), металургійної промисловості (0 проти 1), хімічної, нафтопереробної промисловості (0 проти 1), газової промисловості (0 проти 1), сільському господарстві (1 проти 4), на залізничному транспорті (1 проти 4), інших видах транспорту (0 проти 1). Не зареєстровано жодного випадку смертельного виробничого травматизму на підприємствах гірничорудної і нерудної промисловості, нафтогазовидобувної промисловості, котлонагляду та підйомних споруд, підприємствах теплокомуненерго, об’єктах водопровідно-каналізаційного господарства, машинобудування, легкої промисловості», – зазначив у доповіді Б. Радивон.

На Колегії також зазанчалося, що у 2013 році держава взяла курс на зменшення кількості перевірок суб’єктів господарювання. Відтак, теруправління Держгірпромнагляду у Львівській області поступово знижувало кількість проведених перевірок. В результаті кількість перевірок виробничих об’єктів в 2013році зменшено на 1349 перевірок, або на 19% від кількосткі виробничих об’єктів, які знаходяться на обліку в управлінні.

Пріоритетами діяльності теруправління Держгірпромнагляду у Львівській області на 2014 рік визначено:

1. Планування наглядової роботи у відповідності до визначених критеріїв ступенів ризику, інтенсифікація проведення превентивних заходів та покращення якості проведення перевірок.

2. Вжиття заходів щодо реалізації на регіональному рівні положень «Загальнодержавної соціальної програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2014-2018 роки».

3. Нагляд за ефективним функціонуванням на підприємствах системи управління виробництвом та охороною праці, відомчого нагляду і нарядної системи.

4. Посилення нагляду за дотриманням суб’єктами господарювання умов отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію обладнання, машин, механізмів підвищеної небезпеки.

5. Посилення нагляду за станом провітрювання, пилогазового режиму, ведення буровибухових робіт, експлуатації копрових споруд та стаціонарного обладнання.

6. Посилення контролю за станом протипожежного і протиаварійного захисту всіх підприємств, а також проведення на них експертизи і паспортизації всіх будівель і споруд та ін.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ