Рівненський дільничний допомагає дітям ставати чемпіонами

Рівненський дільничний допомагає дітям ставати чемпіонами

10.02.14 13:25 0 700
Лейтенант міліції Ігор Бєлік уже десять років займається боротьбою тхеквондо. П’ять із них чоловік тренує малюків та підлітків у центрі бойових мистецтв «Червоний скорпіон».

Ігорю Бєліку — 27 років. Він здобув вищу освіту, служив у строковій армії, а згодом — і за контрактом. Проте дитяча мрія не давала спокою, адже він ще з малечку хотів працювати у міліції.

— Мене підтримали мої батьки та тренер, тож я не вагаючись пішов до Рівненського міськвідділу, — говорить чоловік. — Там пройшов співбесіду. Згодом поїхав навчатися до Волинського училища професійної підготовки працівників міліції. Уже за кілька місяців я став дільничним інспектором. Вже понад рік на посаді, і робота мені дуже подобається, проте моїм хобі все ж залишається спорт.

Після роботи, або під час відпустки Ігор чимдуж мчить до спортзали. Адже там на нього завжди чекає близько двох десятків дітей та підлітків, які займаються у секції тхеквондо.

Голова рівненського центру бойових мистецтв «Червоний скорпіон» Ігор Васильович Понарін уже десять років знайомий з Ігорем Бєліком. Тоді юнак прийшов займатися у секцію. Завдяки наполегливості через три роки він став бронзовим призером чемпіонату України з бойового мистецтва. Хоча більшість спортсменів показують подібні результати лише через 5-6 років.

Через деякий час Ігор здобув чорний пояс по тхеквондо, а згодом став допомагати тренувати малечу.

— На жаль, він не завжди має час відвідати зал, оскільки він є працівником міліції, — зазначив Ігор Понарін. — Але при нагоді, він завжди приходить і допомагає мені в тренувальному процесі. Він сам колись займався кік-боксингом. Там іде навантаження більше на руки. Тобто він займається постановкою ударів у наших дітей. У комплексі його робота і моя дає свій результат.

Прикладом такої плідної праці є досягнення вихованців клубу. 14-річна Надія Корніюк у грудні стала переможцем чемпіонату України з тхеквондо у віковій категорії з 14 до 17 років. У вересні вона, разом ще з двома рівненськими спортсменами, представлятиме Україну на чемпіонаті Європи.

— Ігор звертає увагу більше на руки при тренуваннях. Особисто його поради мені допомагають на змаганнях, — зауважує Надійка. — Ігор не просто приходить і дає завдання — він порадить, вкаже на твої помилки. Адже це набагато краще, ніж давати зауваження.

Робота дільничного, яка поєднана з улюбленим хобі – таким бачить Ігор Бєлік своє майбутнє. Нерідко лейтенант міліції залучає і «важких підлітків» до занять спортом.

— Інколи до мене на дільницю приходять батьки з проханням допомогти з їх дітьми, аби ті не займалися різними дурницями на вулиці, — ділиться досвідом правоохоронець. — Я їм рекомендую займатися спортом, звертатися в наш клуб. Щоб діти не перебували на вулиці, а займалися у секції, бо спорт – це здоров’я.

Олена ДУДКО,

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині аби ...
Наступна новина: Ніч у готелі обійшлася ...

КОМЕНТАРІ