В СБУ кажуть, що не підслуховували дипломатів США

В СБУ кажуть, що не підслуховували дипломатів США

10.02.14 08:02 0 678
Служба безпеки України не проводить розслідування у зв’язку з появою в інтернеті розмови між американським послом в Україні Джеффрі Пайеттом та заступником держсекретаря США Вікторією Нуланд і заперечує свою причетність до появи цих матеріалів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Служба безпеки України не проводить ніяких розслідувань за цим фактом», – сказав на брифінгу начальник Головного слідчого управління СБУ Максим Ленко.

У свою чергу керівник прес-центру СБУ Лада Сафонова додала: «СБУ спростовує припущення будь-якої причетності української спецслужби до оприлюднення цього відеоматеріалу».

Днями в інтернеті з’явився відеоролик, багато разів викладений у ютюбі. Звук у ньому є записом телефонної розмови людей, голоси яких схожі на помічника держсекретаря з європейських і євразійських питань і посла США в Україні. На відео цей запис супроводжується субтитрованим перекладом російською мовою і фотографіями згаданих у ньому осіб. В один із моментів голос помічника держсекретаря грубою фразою «посилає» Євросоюз, висловлюючи розчарування його зусиллями на допомогу Україні вирішити кризу.

В іншому викладеному тоді ж схожому відео, так само з субтитрованим російським перекладом підслуханої розмови, як виглядає, заступника генерального секретаря головної дипломатичної установи ЄС, Європейської служби зовнішніх дій, Гельґи Шмід і посла ЄС в Україні Яна Томбінського йдеться, навпаки, про розчарування в Європі діями США задля залагодження кризи в Україні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ