У Тернополі відбулася урочиста Академія, приурочена 85-ій річниці створення ОУН

У Тернополі відбулася урочиста Академія, приурочена 85-ій річниці створення ОУН

10.02.14 12:02 0 741
7 лютого 2014 року в Тернопільській обласній філармонії відзначили 85-ту річницю Організації Українських Націоналістів. Участь в урочистій Академії взяли: голова Тернопільської обласної ради свободівець Василь Хомінець, голова міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький, депутати обласної ради, керівники громадських організації та громада Тернополя.

На честь великої дати на сцені виступили аматорські творчі колективи, а студенти історичного факультету ТНПУ ім. Володимира Гнатюка відтворили події часів діяльності ОУН, у залі лунали пісні того періоду, звучав Декалог Українського Націоналіста та інші установчі документи, які діяли тоді й не втратили актуальності до нині. Голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець відзначив грамотами і цінними подарунками учасників національно-визвольного руху та членів ОУН.

"Свою діяльність ОУН вела під червоно-чорним стягом, що символізує червону кров, пролиту на чорну землю. Саме під цим стягом вони захищали Батьківщину від загарбників, і під цим же прапором ми виборюємо справжню свободу України . Досвід воїнів ОУН, який вони нам дали, – безцінний. Ці люди показали нам, як боротися з катами нашого народу, передали нам свої настанови і навчили, як сформувати нову, вільну державу. Минуло 85 років із часу створення цієї націоналістичної організації, та бачимо, що Україна й досі в окупації. Державою керують люди, які не знають, що таке любов до рідної землі, які розглядають Україну виключно як бізнес-проект. ми під червоно-чорним прапором, беручи приклад із оунівців, повинні довесті боротьбу до кінця і домогтися, щоби нашою державою керували справжні патріоти, щоби нарешті Україна стала незалежною", – зазначив Роман Навроцький.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Росії чоловік почав ...

КОМЕНТАРІ