На Тернопіллі тридцять тисяч кілограмів неякісної продукції торік вилучили співробітники ветеринарної міліції

На Тернопіллі тридцять тисяч кілограмів неякісної продукції торік вилучили співробітники ветеринарної міліції

10.02.14 09:29 0 718
Для недобросовісних виробників і продавців уже традицією стало викладати на прилавки крамниць, маркетів, ринків товар, якість якого бажала б кращого. За тим, аби небезпечні для здоров’я, а то й життя м'ясні та молокопродукти не потрапили на стіл тернополян, слідкує ветеринарна міліція.

Разом із ветінспекцією правоохоронці регулярно проводять рейди з виявлення, зняття із реалізації та утилізації продукції сумнівної якості. Вони здійснюють нагляд за усіма етапами виробництва такої продукції: від вирощування тварин і птиці до реалізації ковбас, сиру і молока у торгових закладах.

Зі слів начальника ветеринарної міліції області Івана Гавришківа, у 2013 році було обстежено понад три сотні підконтрольних об’єктів, серед яких: сільськогосподарські, м'ясо-, рибо- та молокопереробні підприємства, забійні пункти, місця збуту та зберігання продукції тваринного походження, ветаптеки.

За результатами перевірок проти порушників ветеринарного законодавства за статтею 107 КУпАП (порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог) притягнено до адмінвідповідальності 260 осіб, у тому числі 56 посадовців.

Торік було виявлено та знято з обігу майже 32 тис. кілограмів недоброякісної та небезпечної продукції на загальну суму без малого сто тисяч гривень. Викрито сім незареєстрованих підприємств, які здійснювали виробництво та реалізацію харчових продуктів.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ