У партії Меркель заявили про можливі санкції щодо України

У партії Меркель заявили про можливі санкції щодо України

10.02.14 13:40 0 753
Якщо в Україні і надалі порушуватимуть права людини, то урядова партія Німеччини – Християнсько-демократичний союз – вимагатиме санкцій. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Про це йдеться в резолюції, ухваленій федеральним правлінням ХДС 8 лютого, повідомляє «Німецька хвиля».

«Якщо українське керівництво і надалі відмовлятиме в елементарних громадянських правах, то ми виступатимемо за те, щоб міжнародна спільнота запровадила санкції стосовно окремих персон, проти пригноблювачів», – зазначено в резолюції.

Голова партії, канцлер ФРН Анґела Меркель заявила, що весь час виступає за те, щоб сторони конфлікту в Україні розмовляли, «щоб трансформаційний процес відбувся мирно».

Меркель також наголосила, що нині все ще робить ставку на досягнення рішення шляхом переговорів між українською владою та опозицією.

За словами канцлера, Європа та США переслідують однакову мету: «Ми хочемо в Україні абсолютно однакового... Якщо в нюансах є розбіжності, то ми повинні про це відкрито говорити».

Разом з тим правління ХДС привітало спільну пропозицію ЄС і США – надати Україні допомогу і цим врятувати її від банкрутства.

«У відповідь ми очікуємо від київського уряду реформ, які гарантуватимуть права людини та оживлять економіку країни», – йдеться у резолюції.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ