Понад 100 фактів корупційних діянь викрили буковинські міліціонери у минулому році

Понад 100 фактів корупційних діянь викрили буковинські міліціонери у минулому році

11.02.14 11:13 0 750
У ході проведення комплексних заходів, спрямованих на протидію корупції, правоохоронцями у 2013 році розпочато 95 кримінальних проваджень стосовно посадовців, які використовували службове становище для власного збагачення, з них 85 уже направлено до суду.

Найбільший хабар - 32 тисячі гривень, вимагав голова правління одного з товариств за виготовлення рішення про позитивне вирішення питання щодо передачі земельної ділянки, яка належить вказаному товариству та подальшого укладання договору купівлі-продажу. За іншими кримінальними провадженнями, за якими особам оголошено про підозру та направлено до суду, суми хабарів складають від 2 до 24 тисяч гривень.

Правоохоронці направили до суду 2 кримінальних провадження стосовно організованих злочинних груп з корумпованими зв’язками. Одна з яких причетна до розкрадання бюджетних коштів.

Так, троє чернівчанок – працівниць одного із державних підприємств, вступивши в злочинну змову, зловживаючи службовим становищем, внесли фіктивні відомості у офіційні документи та привласнили кошти фонду заробітної плати і підзвітні кошти підприємства в особливо великих розмірах.

Інша організована злочинна група створила на території Чернівецької області «фінансову піраміду» під виглядом реально діючої кредитної спілки, з метою незаконного заволодіння коштами з подальшою їх легалізацією. Один з учасників у період головування вказаною кредитною спілкою був депутатом однієї з районних рад міста Чернівці.

Також, у минулому році співробітники управління боротьби з організованою злочинністю УМВС склали 19 адміністративних протоколів за вчинення правопорушень, передбачених нормами Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та Кодексу України про адміністративні правопорушення. Усі протоколи розглянуті у судах Чернівецької області. На винних осіб накладені штрафи від 170 до 850 гривень.

Правоохоронці звертаються до громадян: у разі отримання інформації про корупційні діяння просимо звертатися до УБОЗ УМВС України в Чернівецькій області за телефонами (0372) 3-32-13 або 102.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ