"Віті Семеренко вдалося вселити оптимізм усім українцям", - Сергій Арбузов

11.02.14 12:28 0 721
Виконуючий обов'язки Прем'єр-міністра Сергій Арбузов привітав українську біатлоністку з бронзовою медаллю Зимової олімпіади в Сочі, назвавши перемогу Віти Семеренко ще одним рядком в сучасній історії країни.

У своїй вітальній промові Сергій Арбузов зазначив, що нашій спортсменці вдалося не просто завоювати почесну нагороду.

«Віта Семеренко, в такий складний для країни період, своєю силою духу і волею до перемоги змогла вселити оптимізм усім громадянам України, які вірять і пишаються своєю країною, які звикли важкою працею примножувати славу нашого народу, демонструвати всьому світу невичерпний потенціал внутрішньої енергії, прагнення перемагати в чесній боротьбі. Ми пишаємося Вітою і всіма нашими олімпійцями. Спільними зусиллями нашим спортсменкам вдалося через вісім років знову змусити світ рахуватися з силою українського спорту в цілому, і біатлону зокрема», - сказав в.о. Прем'єр-міністра.

Сергій Арбузов побажав бронзовому призеру Віті Семеренко, її сестрі Валентині, яка також брала участь у спринтерській гонці, а також усім українським спортсменам міцного здоров'я, сімейного благополуччя та нових перемог на благо українського народу.

«Спорт, як і життя, не прощає помилок. Але аж ніяк не промахи, які трапляються в кожного, є вирішальним чинником у питанні - переможеш ти чи програєш. Цілеспрямованих людей промахи лише вчать не промахуватися!» - сказав в.о. Прем'єр-міністра, висловивши надію, що бронза в біатлоні - аж ніяк не остання медаль українців на Зимових олімпійських іграх 2014 року.

Як відомо, Віта Семеренко фінішувала третьою у спринтерській гонці на 7,5 км.

На фініші українці не вистачило миті, щоб випередити росіянку Ольгу Вілухіну - 1,8 секунди. Перемогу у спринті здобула словачка Анастасія Кузьміна.

Віта Семеренко принесла Україні першу нагороду на Олімпіаді в Сочі. Більш того, наші спортсмени піднімаються на п'єдестал пошани на Зимових олімпійських іграх вперше з Турина-2006, коли бронзу виграла танцювальна пара фігуристів Грушина/Гончаров. У біатлоні востаннє українські атлети залишали слід в далекому 1998 році на Іграх в Нагано. Тоді в індивідуальній гонці на 15 км срібло виграла Олена Петрова.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ