Хмельниччина: «Збереження природних цінностей водно-болотних угідь міжнародного значення»

Хмельниччина: «Збереження природних цінностей водно-болотних угідь міжнародного значення»

11.02.14 14:14 0 883
Таку назву мав круглий стіл, який днями відбувсяв у національному природному парку «Подільські Товтри».

У заході взяли участь працівники парку, науковці Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, Подільського державного аграрно-технічного університету, працівники Кам’янець-Подільської райдержадміністрації, міжрайонного управління водного господарства, відділу держземагенства, відділу Хмельницькдержрибоохорони, Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації і представники громадськості.

У ході засідання розглянуто питання функціонального зонування територій водно-болотних угідь (далі – ВБУ), вплив граничної концентрації скидів на біотичне середовище ВБУ та план спільних дій щодо збереження ВБУ.

Учасники заходу ознайомились з інформацією про особливості територій «Пониззя річки Смотрич» та «Бакотська затока», обговорили ряд проблемних питань, які існують на нинішній день.

Підводячи підсумки, учасники зібрання вирішили провести наступне засідання в межах одного із ВБУ і на практиці ознайомитися з станом довкілля та водно-болотних угідь міжнародного значення, які існують на території Хмельниччини.

Також, в рамках даних заходів проведений науково-практичний семінар для студентської молоді «Управління водно-болотними угіддями. Наука та практика впровадження біотехнічних заходів», який спільно організували науково-дослідний відділ НПП «Подільські Товтри» та природничий факультет «Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

У відділі краєзнавства Кам’янець-Подільської міської бібліотеки імені Затонського відбулась інформаційна година до Міжнародного дня водно-болотних угідь з керівниками установ галузі культури міста. Проведені еколого-просвітні заходи в школах міста, Кам’янець-Подільському ЕНІЦУМі, дитячому міському осередку «Екологічна варта». У вищому професійному училищі проведений тиждень екології до дня водно-болітних угідь.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: НБА. "Детройт" звільнив ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ