На Хмельниччині у Кам'янці-Подільському затримали юну клептоманку

На Хмельниччині у Кам'янці-Подільському затримали юну клептоманку

11.02.14 14:37 0 680
Впродовж двох місяців 18-річна кам’янчанка скоїла 17 крадіжок, серед яких 3 — із проникненням у житло.

Ще навчаючись у школі, дівчина перебувала на обліку в кримінальній міліції у справах дітей за вчинення дрібних крадіжок. Проте не можна сказати, що їй чогось бракувало… хіба що батьківської уваги. Залишившись без підтримки чоловіка, матір дівчини була змушена податися на заробітки, щоб забезпечити усім необхідним своїх дітей. За «проблемною» дівчинкою погодились наглядати родичі, які, втім, дуже швидко про це пожалкували, адже малолітня злодійка почала і їх «обчищати», але, щоб не виносити сміття із дому, мати намагалася усе залагодити без втручання міліції.

Із навчанням у юної кам’янчанки теж не склалося. У художньому ліцеї, куди вона вступила після закінчення школи, дівчина протрималася не більше двох місяців. Керівництво навчального закладу пояснює, що змушене було виключити ученицю за систематичні прогули та неналежну поведінку.

Опинившись без визначеного заняття, дівчина взялася за те, що в неї виходило найкраще — за крадіжки. Та й крала вона більше для задоволення, ніж через потребу, адже крадені речі дівчина нікуди не збувала, а гроші витрачала на розваги та усілякі дрібниці.

На її рахунку, до прикладу, чимало крадіжок із магазинів, які вона скоювала за однією і тією ж схемою. Як розповідають у місцевому магазині «Оптика», дівчина міряла у них дорогі брендові оправи, але так нічого і не придбала, а після її візиту продавці недорахувалися одного екземпляру вартістю майже 600 гривень.

А останні три крадіжки юна злодійка скоїла із квартир. Дівчина просто заходила у під’їзд багатоповерхівки і шарпала за усі вхідні двері. Жертвами ставали легковажні господарі, які забували зачинити двері — у них крадійка забирала сумочки та інші цінні речі, необачно залишені в коридорі.

Як розповів начальник Кам’янець-Подільського міськвідділу Юрій Дахно, наразі справу уже направлено до суду. Зловмисниця буде відповідати перед законом за ч. 2 та ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Дівчина може опинитися за ґратами на строк від 3 до 6 років.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на ...
Наступна новина: Тернопільська область: за ...

КОМЕНТАРІ