Стартував всеукраїнський конкурс для дітей «Книгоманія-2014»

Стартував всеукраїнський конкурс для дітей «Книгоманія-2014»

11.02.14 11:42 0 735
28 січня стартував Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія-2014». Конкурс є відкритим і залучає учнів 6-8 класів з усіх регіонів України. Зареєструватись необхідно до 25 лютого.

Про це передає прес-служба ЛМР з посиланням на ГО «Форум видавців».

Як повідомляють організатори, головною метою конкурсу є заохочення дітей до систематичного читання художньої літератури, а також підвищення соціального значення бібліотек.

Конкурс проводиться в чотири етапи:

* 1-й етап (1 – 28 лютого) – відбірковий у шкільних, дитячих і сільських бібліотеках

* 2-й етап (1 – 21 березня) – на рівні районних та міських бібліотек

* 3-й етап (25 – 30 березня) – на рівні обласних бібліотек

* 4-й етап (15-18 травня) – підсумковий у Львові.

Для того, щоб взяти участь, необхідно встигнути зробити три речі:

1. Зареєструватись до 25 лютого. Зробити це можна у найближчій дитячій, шкільній або сільській бібліотеці.

2. Читати книжки. Чим більше, тим краще. Але не перестарайся: якщо ти прочитаєш за такий короткий час більше 10 книжок, потім тобі буде важко згадати і розказати, про що вони.

3. Завести Читацький щоденник, щоб занотувати у ньому книжки, які прочитав. Твій щоденник ще знадобиться тобі на 2 і 3 етапах.

26-28 лютого у школах, сільських та дитячих бібліотеках відбудуться змагання між тими, хто зареєструвався, читав і вів щоденник. Всі учасники отримають Сертифікат учасника конкурсу. А переможці перейдуть на 2 етап конкурсу.

Відзнаки для учасників:

* Переможці першого етапу отримують відзнаки «Найкращий читач бібліотеки/школи – 2014»

* Переможці другого етапу отримують відзнаки «Найкращий читач району/міста – 2014»

* Переможці третього етапу отримують звання «Найкращий читач України» і вирушають до Львова на Фестиваль дитячого читання «Книгоманія» (в межах 8 Міжнародного дитячого фестивалю у Львові, 16–18 травня). Під час фестивалю Книгоманія переможці конкурсу мають насичену програму зустрічей з письменниками, конкурсів, квестів та інших розваг.

Організатори забезпечують учасникам та їх супроводжуючим перебування у Львові протягом чотирьох діб та участь у заходах фестивалю.

Відзнаки для координаторів: вчителів і бібліотекарів:

* Вчителі і бібліотекарі, які привели учасника до перемоги на другому етапі, отримують «Срібні відзнаки»

* Вчителі і бібліотекарі, які привели учасника до перемоги на третьому етапі, отримують «Золоті відзнаки». П’ятеро з них матимуть можливість приїхати разом зі своїми переможцями до Львова коштом організаторів, якщо вони стануть переможцями в конкурсі есе на тему «Навіщо дітям читати в цифрову епоху».

Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія» проводиться з 2002 року, з 2005 року – по всій Україні. За всі роки участь у ньому взяло понад 600 тисяч дітей з усіх регіонів України.

Минулого року у конкурсі взяли участь 78000 підлітків. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Новости var el = document.getElementById('CNM1275'); if (el) { if (document.getElementById('CNM1275t').style.display == 'none') { document.getElementById('CNM1275t').style.display = ''; var dateNM = new Date(); var t = Math.floor(dateNM.getTime()/(1000*600)); var NMces=document.createElement('script'); NMces.type = 'text/javascript'; NMces.charset = 'UTF-8'; NMces.src='http://c.novostimira.biz/l/1275?v='+t; el.parentNode.appendChild(NMces); } }

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі визначили ...
Наступна новина: Шахісти Львівщини успішно ...

КОМЕНТАРІ