У Росії пропонують не показувати неповнолітнім «дорослі» твори мистецтва у музеях

У Росії пропонують не показувати неповнолітнім «дорослі» твори мистецтва у музеях

11.02.14 10:23 0 765
До кінця 2015 року експерти Роскомнагляду запропонували розробити «методичні рекомендації з експонування творів мистецтва з урахуванням вікового маркування».

Про це йдеться у документах відомства, пишуть «Известия».

У чинному законі «Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їхньому здоров’ю та розвитку» записано, що його дія не поширюється на обіг «інформаційної продукції, що має значну історичну, художню або іншу культурну цінність для суспільства».

Ще минулого року представники Роскомнагляду заявляли, що не будуть забороняти для дитячого перегляду «дорослі» твори мистецтва. Однак в «Цільовий програмі досліджень у розвиток Концепції інформаційної безпеки дітей і підлітків на 2014-2017 роки» експерти відомства пропонують розробити для музеїв рекомендації з цієї теми.

У Цільовий програмі пропонується проаналізувати наявний досвід експонування творів мистецтва для різновікової аудиторії та розробити практичні рекомендації для музеїв. Вони стосуватимуться показу експонатів з урахуванням їхнього вікового маркування.

Пропонується також підготувати рекомендації для батьків, вихователів, співробітників установ культури і установ додаткової освіти щодо забезпечення інформаційної безпеки дітей і підлітків у сфері сучасного мистецтва.

«Небезпечними для дітей можуть бути антилюдяні твори. До небезпечних може бути віднесена і порнографія. Однак такі речі, як правило, з поняття мистецтва випадають. Хоча, що саме Роскомнагляд мав на увазі, сказати складно», – розмірковує президент Державного музею образотворчого мистецтва ім. Пушкіна Ірина Антонова.

За її словами, у світі не існує музеїв з окремими залами для тих, кому не виповнилося 18 років. «У музеях бувають твори, які широко не показуються. Як правило, мова йде про відверту порнографію», – зауважила Ірина Антонова.

Проте водночас експерт зазначила, що такі твори, як правило, не купуються музеями. А якщо вони потрапляють в них, наприклад, у якості подарунка,- то можуть зберігатися в запасниках. Якщо фахівець вивчає художника, для того, щоб зрозуміти його творчість до кінця, він працює з усім його матеріалом, в тому числі з порнографічним. Але на загал такі картини не виставляються. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Новости var el = document.getElementById('CNM1275'); if (el) { if (document.getElementById('CNM1275t').style.display == 'none') { document.getElementById('CNM1275t').style.display = ''; var dateNM = new Date(); var t = Math.floor(dateNM.getTime()/(1000*600)); var NMces=document.createElement('script'); NMces.type = 'text/javascript'; NMces.charset = 'UTF-8'; NMces.src='http://c.novostimira.biz/l/1275?v='+t; el.parentNode.appendChild(NMces); } }

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі орендарі ...

КОМЕНТАРІ