Григорій Полковніков: у 2013 боротьба із корупцією дала свої результати

Григорій Полковніков: у 2013 боротьба із корупцією дала свої результати

11.02.14 17:27 0 723
Упродовж минулого року співробітники управління МВС України в області провели комплекс організаційних та практичних заходів, що були спрямовані на виконання вимог нового антикорупційного законодавства України.

Про роботу управління боротьби з організованою злочинністю, яка стосувалась усунення корупції розповів начальник УБОЗ УМВС України в Івано-Франківській області полковник міліції Григорій Полковніков.

За словами керівника, в 2013-му прикарпатські правоохоронці посилено боролися із проявами організованого криміналітету, виявляли факти корупції та хабарництва, ліквідовували злочинні схеми легалізації доходів, а також документували кримінальні правопорушення, пов’язані із розкраданням бюджетних коштів.

Так, до прикладу, у 2013 році працівниками УБОЗ було знешкоджено організовану злочинну групу, учасники якої використовуючи корумповані зв’язки в органах влади та управління, скоювали злочини у сфері земельних відносин, а саме займалися вимаганням та отриманням від громадян неправомірної вигоди в особливо великих розмірах за сприяння у вирішенні питань, пов’язаних із наданням в користування земельних ділянок.

У серпні 2013 року злочинну групу направлено з обвинувальним актом на розгляд суду, а вже у жовтні 2013 в суді ознаки організованості було підтверджено, а учасників ОЗГ засуджено.

В загальному минулоріч прикарпатські правоохоронці усіх служб задокументували 43 факти отримання неправомірної вигоди. До кримінальної відповідальності правоохоронці притягнули сорок осіб, серед яких 22 державних службовця та 10 працівників контролюючих органів області.

Завершено розслідування та направлено до суду з обвинувальними актами 37 кримінальних проваджень, пов’язаним з кримінальною корупцією. У структурі завершених розслідуванням злочинів переважають факти одержання неправомірної вигоди - 19 та розкрадання й привласнення майна – 11, охорони здоров’я (по 4), сфері земельних відносин та довкілля (по 3).

Злочинною діяльністю корупціонерів завдано збитків на суму 352 254 гривні, з яких відшкодовано 184 469 гривень. До кримінальної відповідальності притягуються чотири державні службовці 5-7 категорій, шість посадових осіб органу місцевого самоврядування, троє службових осіб інших органів влади та одна посадова особа публічного права.

Відносно 23 осіб вироки набрали законної сили. Засуджено 17 осіб, з яких 3-х до позбавлення волі, 2-х – до обмеження волі, на 8 осіб накладено штраф. У 15-ти випадках застосовано додаткові види покарання такі як позбавлення військового спеціального звання, рангу, чину або кваліфікаційного класу та позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю. Сума накладених штрафів по адмінпротоколах становить 7 тис. 870 гривень, а завдані корупціонерами збитки 4982 грн., які було повністю відшкодовано.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Львівщина: обережно, ...

КОМЕНТАРІ