У Рівненській області фахівці центру зайнятості вивчають особливості виробництва, щоб оперативніше підбирати потрібних працівників

У Рівненській області фахівці центру зайнятості вивчають особливості виробництва, щоб оперативніше підбирати потрібних працівників

11.02.14 08:09 0 757
З метою поглиблення співпраці між центром зайнятості та роботодавцем, налагодження тіснішої взаємодії з підбору персоналу, працівники Гощанського районного центру зайнятості 8 лютого відвідали одне з найпотужніших сільгосппідприємств не тільки району, а й області - ТОВ СГП «Імені Воловікова» та побували на найсучаснішому і найбільшому в Україні молочному комплексі в селі Іллін.

Традиції українського молочного виробництва тут уміло поєднуються із новітніми технологіями. Йдеться і про годівлю корів, і про догляд за ними, доїння та, зрештою, зовнішній вигляд території і приміщень. Корівники на 1800 корів просторі, добротні, а головне — такі чисті, що можна ходити між рядами доглянутої худоби на підборах і не забруднитися. В одному з приміщень худоба перебуває у боксах, обладнаних навіть спеціальними щітками, аби могла почухати собі спинку. Особливість двох інших — глибока незмінювана підстилка. Завідувачка комплексу Тетяна Суткова та технолог Сергій Супрунець привітно зустріли працівників центру зайнятості, показали доїльний зал (так звану карусель), яка розрахована на 36 корів, залу очікування та загони для розміщення тварин. В основі роботи комплексу - технологія безприв’язного утримання худоби. Необмежене пересування та постійний вільний доступ до кормового столу сприяє збільшенню надоїв молока. Тут усе зроблено для того, аби тварини почувалися комфортно. Стадо поділене на 6 груп, і для кожної — не лише спеціальний догляд та утримання, а й раціон харчування. Його розробляють відповідно до фізіологічного стану корів з допомогою спеціальної комп’ютерної програми: деталізується і кількість кормів, і різновид та послідовність годівлі. Екологічно чисті та натуральні корми автоматично змішують у спеціальному міксері. Відповідно й результати добрі: молоко жирне, з високим вмістом білка. Щодо надоїв, то в середньому одна корова дає 21 кг молока за день, але є й тварини продуктивністю 40 кг і більше. Процес доїння максимально осучаснений: корови «катаються на каруселі» — спеціальному круглому пристосуванні з перегородками для кожної корови, куди вони заходять по черзі. Карусель знаходиться на підвищенні, повільно крутиться, а оператори машинного доїння, перебуваючи рівнем нижче, спершу миють вим'я, а тоді прилаштовують сучасний доїльний апарат. Він фіксує кількість видоєного, коли ж потік молока зменшується до мінімального рівня, дійки автоматично від’єднуються. При цьому все відбувається швидко, тихо і непомітно, так, що тварини не відчувають жодного дискомфорту. Та на цьому процес не завершується — коровам вручну ще й обробляють дійки спеціальною мастикою.

Сучасне виробництво потребує умілого і навченого персоналу. Центр зайнятості уже займався підбором працівників для роботи на комплексі і їхнім професійним навчанням. За сприяння центру зайнятості у ТОВ СГП «Імені Воловікова» отримали роботу 649 мешканців району.

Побачивши все на власні очі, спеціалісти центру зайнятості глибше зрозуміли специфіку виробництва та вимоги до працівників, що дасть змогу оперативніше реагувати на потреби роботодавця у кваліфікованих робітниках. Змістовні відповіді на запитання фахівці центру зайнятості отримали від керівників комплексу, а також директора підприємства Миколи Пилипчука.

Фото можна переглянути тут

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ