У Рівненській області тиждень профорієнтації школярів

У Рівненській області тиждень профорієнтації школярів

11.02.14 15:39 0 743
«Ким ти будеш?». Ще малими на це запитання відповідають, як правило, не задумуючись: лікарем, артистом, космонавтом, стюардесою, моряком, учителем… Коли ж настає «надцять» літ, важко відповісти на таке, здавалося б, просте запитання однозначно. І справді, дуже нелегко молоді розібратися у великому розмаїтті професій, оцінити їхню перспективу на сучасному ринку праці. І тут важливо не помилитися — віддати перевагу тій професії, яка найбільше відповідає здібностям, покликанню, знанням, творчому потенціалу, стану здоров’я і, звичайно потребам ринку праці.

Задля надання допомоги старшокласникам у професійному самовизначенні з 3 по 7 лютого спеціалісти Рівненського районного центру зайнятості провели у школах району Тиждень профорієнтації.

Учні випускних класів мали змогу відвідати профорієнтаційні уроки «Реальне трудове життя» з метою усвідомлення важливості правильного вибору професії і практичної перевірки своїх здібностей до певного типу професій. Діти також ознайомилися з послугами, які надає державна служба зайнятості молоді, інноваційними методами пошуку роботи, отримання інформації про навчальні заклади.

Особливу зацікавленість хлопців та дівчат викликали матеріали профорієнтаційного терміналу «Світ професій», де зібрана інформація, яка характеризує професії з різних сторін та надає практичні поради щодо раціональної поведінки на ринку праці. Рубрики «Портрет професії», «Азбука професій», «Відроджуємо забуті професії» допомагають зробити зважений вибір. Кульмінацією заходів було проходження школярами анкетування і психодіагностичного обстеження. За результатами тестування учні отримали поради та рекомендації.

Школярі активно висловлювали свою точку зору щодо вибору професії, навчального закладу і ймовірності працевлаштування за обраним фахом.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області за ...
Наступна новина: Управління ДСНС України у ...

КОМЕНТАРІ