Рада ЄС: угода про асоціацію – не кінцева мета у відносинах ЄС і України

Рада ЄС: угода про асоціацію – не кінцева мета у відносинах ЄС і України

11.02.14 08:09 0 684
Рада міністрів закордонних справ країн-членів Європейського союзу в ухвалених висновках щодо України висловила впевненість, що угода про асоціацію між ЄС і Україною не становить кінцевої мети у відносинах між ними. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Рада повторила готовність зі свого боку підписати цю угоду, як тільки до цього буде готова Україна, і наголосила на праві всіх суверенних держав ухвалювати самостійні зовнішньополітичні рішення без неналежного зовнішнього тиску.

Крім того, мовиться в документі, ЄС готовий далі співпрацювати з міжнародною спільнотою й міжнародними фінансовими інституціями, щоб на загальноприйнятих умовах надати Україні допомогу для стійкого виходу з нинішньої важкої економічної ситуації за умови, що новий уряд України здійснюватиме економічні й політичні реформи. У зв’язку з цим Євросоюз знову висловив підтримку курсові України на реформи.

Саме новий уряд із залученням усіх сторін конфлікту, конституційна реформа, яка відновить рівновагу гілок влади, і підготовка до вільних і чесних президентських виборів стануть внеском у повернення України на стійкий шлях реформ, мовиться у висновках ЄС.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ