Українська біатлоністка Вікторія Семеренко – бронзовий призер Олімпіади!

Українська біатлоністка Вікторія Семеренко – бронзовий призер Олімпіади!

11.02.14 13:26 0 758
Другий день змагань у Сочі перервав восьмирічну медальну перерву України на Олімпіадах. У змаганнях біатлоністів у спринтерській гонці на дистанції 7,5 км серед жінок Віта Семеренко здобула «бронзу». А от «золото» Сочі виграла словацька біатлоністка Анастасія Кузьміна. Срібною призеркою змагань стала росіянка Ольга Вілухіна. Щодо виступу інших українських біатлоністок, які брали участь у сприні, то Валя Семеренко після промаху в стійці фінішувала 12-ою. Олена Підгрушна також з одним промахом стала 26-ою. У Юлії Джими – 42-е місце.

Як аналізують виступ Віти Семеренко фахівці Федерації біатлону України: «Через хворобу спосртменка змазала закінчення передсезонної підготовки, пропустила перший етап Кубка світу і досить невиразно виглядала на продовженні сезону, але у вирішальний момент проявила свої кращі бійцівські якості. Віта стартувала в останній групі. До моменту її стійки на попередньому п’єдесталі пошани красувалися Карін Оберхофер з Італії і француженка Анаїс Бескон. Але в результаті обидві були змушені задовольнятися місцями на підступі до медалей. Спочатку на друге місце піднялася росіянка Ольга Вілухина. І тут підійшла черга Віти. За її стрільбою стоячи всі вболівальники дивилися із завмиранням серця: за десять хвилин до цього Валя Семеренко останнім пострілом втратила надії на медаль. Але Віта зуміла уникнути помилки, дещо відклавши останній постріл і закінчивши спринт із стовідсотковою точністю.

Залишалося випробування останнім колом, на яке Віта вийшла п’ятою та з перемінним успіхом боролася насамперед з Вілухиною. Спочатку динаміка бігу складалася на користь нашої біатлоністки: ще за півкілометра до фінішу українка була попереду. Але останні метри дистанції росіянка пройшла з більшим запасом. Однак все таки, слідом за трьома особистими бронзовими нагородами чемпіонатів світу, Віта Семеренко додала в свій блискучий персональний актив, а заодно – і в зал слави українського біатлону – бронзову нагороду Олімпійських Ігор!

«На стрільбі лежачи трошки хвилювалася і було важко стріляти, але я справилася. На лижні сильно не поспішала, оскільки це гори і вони дають про себе знати на останньому колі. Прагнула розподілити свої сили, так щоб вистачило рівно на три кола, і у мене вийшло (Віта показала 6-й час на останньому колі!). Яна Романова могла вплинути на мою медаль, але коли на останній відмітці вона була 12-а чи 11-а, то я стала вірити в свою медаль. А на дистанції про медаль не думала, просто прагнула викластися. До гонки переслідування ще 2 повних дні, так що я встигну відновитися. В цілому, можу сказати, що я просто вірила в себе. Всі мої надії і бажання втілилися в бронзову медаль», - розповіла Віта Семеренко .

10 лютого Олімпіада в Сочі у змаганнях біатлоністів продовжиться гонкою переслідування у чоловіків.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: 12.02. у рамках акції ...

КОМЕНТАРІ