Другий день Олімпійських ігор: перша українська медаль та інші перемоги

Другий день Олімпійських ігор: перша українська медаль та інші перемоги

11.02.14 08:08 0 779
У неділю, другого дня зимових Олімпійських ігор у російському Сочі, розіграли відразу вісім комплектів медалей – це був один із «найбільш медальних» днів усіх ігор. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Першу медаль отримала команда України: бронзу у спринті на 7,5 кілометрів серед жінок здобула українська біатлоністка Віта Семеренко. Її результат на 21,7 секунди відстав від результату золотої медалістки: золото в цьому змаганні має Анастасія Кузьміна, яка виступає за Словаччину. Срібна медаль у росіянки Ольги Вілухіної. У цьому ж змаганні брали участь і інші біатлоністки-українки: Валя Семеренко прийшла до фінішу 12-ю, Олена Підгрушна 26-ю, а Юлія Джима 42-ю.

Крім того, українці цього дня змагалися в перегонах чоловіків на одномісних санях. Андрій Кіс став 28-м, Андрій Мандзій 31-м. Золото здобув німець Фелікс Лох, срібло росіянин Альберт Демченко і бронзу італієць Армін Цеґеллер.

Серед інших результатів дня:

Гірські лижі, швидкісний спуск, чоловіки: Маттіас Маєр, Австрія (з), Крістоф Іннергофер, Італія (с), Х’єтіль Янсруд, Норвегія (б).

Лижний крос, скіатлон 15 км + 15 км, чоловіки: Даріо Колонья, Швейцарія (з), Маркус Хелльнер, Швеція (с), Мартін Йонсруд Сундбю, Норвегія (б).

Фігурне катання на ковзанах, вільний танець, командні змагання: Росія (з), Канада (с), США (б).

Стрибки на лижах із трампліна, середній трамплін, чоловіки: Каміль Стох, Польща (з), Петер Превц, Словенія (с), Андеш Бардаль, Норвегія (б).

Сноуборд, слоупстайл, жінки: Джеймі Андерсон, США (з), Енні Рукаярві, Фінляндія (с), Дженні Джоунз, Велика Британія (б).

Швидкісний біг на ковзанах на 3000 м, жінки: Ірене Вюст, Нідерланди (з), Мартіна Саблікова, Чехія (с), Ольга Граф, Росія (б).

Серед чемпіонів цього дня – 15-річна ковзанярка-фігуристка з Росії Юлія Липницька зі складу російської «золотої» команди, яку називають наймолодшою в історії чемпіонкою зимових Олімпійських ігор.

На кінець дня на першому місці в неофіційному командному заліку перебуває Норвегія – в її спортсменів сім медалей: 2 золоті, 1 срібна й 4 бронзові. Далі йдуть Нідерланди і США, четверте-п’яте місця ділять Канада й Росія. Україна з однією бронзою наразі ділить 15–16-е місця з Великою Британією.

У понеділок українці теж змагатимуться у двох дисциплінах: цього разу на одномісних санях будуть жінки, серед них Олена Стецьків і Олена Шхумова, але медалі в цій дисципліні розігруватимуть уже у вівторок; а в біатлоні на трасу гонки переслідування на 12,5 км вийдуть чоловіки, зокрема, Андрій Дериземля, Артем Прима, Сергій Седнєв і Сергій Семенов. Усього цього дня розіграють п’ять комплектів медалей.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ