Олександр Башкаленко: Моя позиція однозначна - сідаємо за стіл переговорів і шукаємо компроміс у бюджетному питанні

Олександр Башкаленко: Моя позиція однозначна - сідаємо за стіл переговорів і шукаємо компроміс у бюджетному питанні

12.02.14 11:56 0 660
Більшість територіальних громад Волині вже мають бюджети - головний фінансовий документ прийняли у 14 районах краю. Цього тижня ймовірно затвердять у решті – Маневицькому, Горохівському та Володимир-Волинського районах.

Сподіваємося, що обласна рада теж не зволікатиме і таки розглянуть бюджет, на який чекає вся громада.

«Із першого дня роботи на посаді голови облдержадміністрації я розпочав переговори з керівниками фракцій обласної ради щодо якнайшвидшого прийняття обласного бюджету. Деякі зустрічі вже відбулися. Моя позиція однозначна - сідаємо за стіл переговорів і шукаємо компроміс», - зазначив голова облдержадміністрації Олександр Башкаленко в ході брифінгу для ЗМІ.

Бо без бюджету область живе уже другий місяць, а це – ризики для переважної більшості волинян, які уже б могли скористатися місцевими програмами. Компенсації за ліки і харчування не надходять чорнобильцям, інвалідам, людям з важкими хронічними хворобами. Накопичуються борги за гемодіаліз. Немає можливості фінансувати дороговартісні обстеження та операції для людей з гострими серцевими станами.

Крім того, як підкреслив Олександр Башкаленко, немає можливості виділити кошти на співфінансування низки проектів. Мова йде про транскордонні програми, ПРООН, а також Світового банку.

Проект обласного бюджету узгоджений всіма комісіями облради, крім бюджетної.

«Інтереси громади мають бути вищими за політику, керуючись таким принципом більшість облради готова ґрунтовного обговорення та узгодження з депутатами усіх фракцій кожної статті бюджету. Лише тоді – його ухвалення», - підкреслив голова облдержадміністрації, депутат облради Олександр Башкаленко.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: У четвер кіноманам Львова ...

КОМЕНТАРІ