Завдяки підприємцям – спрощенцям у січні місцеві бюджети Волині поповнилися на 9 мільйонів гривень

Завдяки підприємцям – спрощенцям у січні місцеві бюджети Волині поповнилися на 9 мільйонів гривень

12.02.14 16:10 0 734
У січні 2014 року на Волині єдиного податку сплачено на 10,6 відсотка більше, які торік, - інформує координаційно-моніторингове управління ГУ Міндоходів у Волинській області.

Щоб забезпечити комфортні умови для діяльності малого бізнесу та, з врахуванням економічної ситуації, адекватні надходження до місцевих скарбниць, Головне управління Міндоходів у Волинській області активізує співпрацю з місцевими органами виконавчої влади щодо формування місцевих бюджетів на поточний рік.

«На виконання доручення Міністра доходів і зборів України Олександра Клименка фахівці Міндоходів постійно здійснюють консультації з представниками місцевої виконавчої влади щодо встановлення ставок на місцеві податки та збори. Тобто, ми шукаємо найбільш оптимальні рішення з врахуванням інтересів місцевих громад, підприємницької спільноти та економічних реалій»,- розповів в.о. начальника ГУ Міндоходів у Волинській області Андрій Тимейчук.

За словами посадовця, органи виконавчої влади, місцевого самоврядування та фахівці Міндоходів оперативно узгоджують всі питання щодо ставок місцевих податків на поточний рік.

«Аналітики Міндоходів спільно з представниками місцевого самоврядування намагаються спрогнозувати майбутні доходи, які будуть у розпорядженні місцевих громад. Від того, наскільки якісно буде здійснено аналіз залежить фінансування потреб волинян у рамках соціальних проектів протягом усього року», - підкреслив Андрій Тимейчук.

Нагадаємо, що відповідно до Податкового кодексу України до місцевих податків та зборів належать податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиний податок, збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності, збір за паркування та туристичний збір.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ