В Закарпатській області утікачів з Перечинського інтернату знайшли аж у Києві

В Закарпатській області утікачів з Перечинського інтернату знайшли аж у Києві

12.02.14 09:37 0 793
Уже у райвідділі розшукані хлопці розповіли, що з школи-інтернату пішки подалися до Ужгорода, куди йшли близько чотирьох годин. А вже в Ужгороді сіли на потяг і рушили в мандри. Доїхали до Львова, де ночували на вокзалі, потім подалися до Києва. Ночували в покинутих недобудовах, вдень жебракували. Затримали ж неповнолітніх столичні правоохоронці й відправили додому.

Розпочалося все з того, що до правоохоронців звернулися працівники Перечинської школи-інтернату з заявою про те, що четверо неповнолітніх напередодні самовільно покинули територію школи та до цього часу не повернулися. Своїми силами дітей розшукати не змогли, тому і довелося просити допомоги у міліції.

Начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Михайло Пекар коментує, що ці діти не вперше втікають із навчального закладу. Навіть розуміння того, що за ними пильно стежать вихователі, не зупиняє малих непослухів. Ось і знову вони знайшли спосіб уникнути пильного ока працівників школи-інтернату і втілили в життя задумане-втекли…

Слідчий райвідділу міліції вніс інформацію про зникнення дітей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та кваліфікував її як кримінальне правопорушення, що підпадає під ознаки ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство). Розпочалися пошуки втікачів. Орієнтування про розшук правоохоронці надіслали у всі структурні підрозділи органів внутрішніх справ. Було залучено можливості Інтернету, фотокартки неповнолітніх розмістили десятки Інтернет-сайтів, друкували обласні та районні газети, дієву допомогу надавала і Всеукраїнська громадська організація співтовариства «Розшук зниклих дітей». Спільними зусиллями одного з малих втікачів повернули одразу через два дні, ще двох–привезли з столиці.

З дітьми Михайло Пекар провів бесіду, пояснив, до яких негативних наслідків можуть привести отакі їх необдумані вчинки. Адже, покидаючи територію навчального закладу, вони нехтують власною безпекою, залишаючись без нагляду дорослих наодинці з жорстоким світом.

Мирослава Пекар

Перечинський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ