Міліція Ужгородщини протидіє насильству в сім"ї

Міліція Ужгородщини протидіє насильству в сім"ї

12.02.14 08:05 0 706
Тільки за січень до адміністративної відповідальності притягнуто 39 сімейних дебоширів, яких було оштрафовано.

Насильство в сім’ї–це одна з хвороб сучасного суспільства. Дедалі частіше з цією проблемою стикаються мешканці міст та сіл. Від безгрошів’я, безробіття та безвихіддя не тільки чоловіки, але й частенько жінки вдаються до сімейних сварок, погроз фізичною розправою, подеколи й до нанесення тілесних ушкоджень.

Тільки за січень поточного року до адміністративної відповідальності притягнуто 39 громадян за ст.173-2 ч.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за вчинення насильства в сім’ї.

Дільничні інспектори міліції Ужгородського району систематично проводять роз’яснювальну роботу в сім’ях, в яких вчинено насильство, повідомляють членів сімей про права, заходи та послуги, якими вони можуть скористатися, а також про відповідальність, передбачену законодавством. Правоохоронці беруть «сімейних бешкетників» на профілактичний облік.

Багато сімей приховують проблеми насильства, як психологічного, так і фізичного характеру, не задумуючись про те, ще насилля породжує насилля. А свідками таких сварок часто стають неповнолітні діти, в пам’яті яких надовго закарбовуються сімейні сварки.

Катерина Рокітянська,

Ужгородський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Фристайл. Росіянка та ...

КОМЕНТАРІ