Хмельниччина: слава воїнам-інтернаціоналістам!

Хмельниччина: слава воїнам-інтернаціоналістам!

12.02.14 11:15 0 735
Схиляючи голови перед світлою пам’яттю полеглих у військових діях, громадськість вшановує тих, кому довелося воювати в чужих країнах. Адже воїни-інтернаціоналісти, перебуваючи у складному сучасному житті з усіма його труднощами, повсякденно виявляють мужність, поміркованість та організованість. Створивши міцну, добре структуровану громадську організацію, вони плідно і конструктивно співпрацюють з державними органами щодо вирішення питань соціального захисту ветеранів війни і сімей загиблих, ліквідації наслідків воєн, а також патріотичного виховання молоді.

Зважаючи на їх наполегливість та самостійність, вони все ж таки потребують допомоги і підтримки держави, а особливо це стосується інвалідів війни і сімей загиблих учасників бойових дій.

Кроком у цьому напрямі стало проведення під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Вадима Гаврішка засідання за «круглим столом». Де депутати обласної ради, представники Департаменту соціального захисту населення та учасники бойових дій на території інших держав мали змогу поспілкуватися задля з’ясування буденних потреб та турбот, що виникають у ветеранів.

Ветерани локальних війн продовжують традиції старшого покоління – ветеранів Великої Вітчизняної війни і складають єдиний рух ветеранів війни України, зберігаючи власні військові традиції і підтримуючи добрі зв’язки з ветеранами інших країн.

Звертаючись до присутніх, Вадим Гаврішко зазначив, що Президент України Віктор Янукович проголосив 2014 рік – Роком учасників бойових дій на території інших держав.

Посадовець звернув увагу на те, що на обліку в органах праці та соціального захисту населення перебувають 934 воїни-інтернаціоналісти, які мають статус інваліда війни, із них I групи – 15 осіб, II групи – 175 осіб, III – 744 осіб, та 2060 учасників бойових дій, які брали участь у бойових діях в Республіці Афганістан.

З метою розвитку партнерських відносин з громадськими організаціями соціальної спрямованості облдержадміністрація надає фінансову підтримку громадським організаціям, в тому числі обласній організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).

Хмельницька обласна громадська організація “Спілка учасників бойових дій на території інших держав” нараховує у своєму складі близько 3 тис. учасників, які брали участь у військових діях у 25 каїнах світу (Угорщини, Чехії, Іраку, Кубі, Сирії, Анголи, Алжиру, Кореї, Мозамбі...)

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації Василя Степановича Ядухи, Вадим Гаврішко вручив Почесні грамоти та подяки учасникам бойових дій за сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Присутні на засіданні депутати обласної ради наголосили на необхідності вшанування воїнів-інтернаціоналістів, посилені їх соціального захисту та патріотичному вихованні молоді.

Представники громадських організацій, що представляють інтереси воїнів-інтернаціоналістів висловили свої побажання та пропозиції щодо подальшої співпраці з органами місцевого самоврядування. Серед проблемних питань, що порушували учасники зібрання були, зокрема, питання впровадження регулярних таких зустрічей. Поряд з цим, присутні звернулися до керівництва області стосовно сприяння у виділені приміщень для організації роботи громадських приймалень спілок воїнів-інтернаціоналістів. Турбували присутніх і інші проблеми, зокрема щодо відсутності трансляції телепрограм ХОДТРК «Поділля-центр» у Новоушицькому районі.

Вадим Дмитрович, вислухавши побажання присутніх, зазначив про необхідність таких зустрічей, хоча б раз на квартал. Говорячи про необхідність приміщень, посадовець повідомив, що обласною владою проводиться робота у цьому напрямі. Зважаючи на пильну увагу Глави держави до соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав, у цьому році громадські організації матимуть змогу здійснювати свою роботу у виділених для них приміщеннях.

На завершення посадовець побажав присутнім міцного здоров’я, добробуту, віри в майбутнє, злагоди і миру на довгі літа!

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ