На Хмельниччині відзначили 70-у річницю визволення м.Шепетівки та району від фашистських загарбників

На Хмельниччині відзначили 70-у річницю визволення м.Шепетівки та району від фашистських загарбників

12.02.14 08:29 0 739
11 лютого відбулись міськрайонні урочисті заходи з нагоди 70-ї річниці визволення м.Шепетівки та району від фашистських загарбників. Участь у них взяли заступник голова районної державної адміністрації Юрій Лінник, заступник голови районної ради Петро Дзяворук, міський голова Сергій Антонюк, голова Хмельницької обласної ветеранської організації Володимир Купратий, ветеранський актив міста та району, громадськість.

Біля Меморіалу Солдатської Слави у м. Шепетівці відбувся урочистий мітинг та покладання вінків і квітів до пам’ятника воїнам-визволителям, які загинули під час Великої Вітчизняної війни. Після завершення мітингу у міському будинку культури відбулося урочисте зібрання з нагоди свята.

Юрій Лінник зазначив: «11 січня знаменна дата для жителів Шепетівщини. Адже 70 років тому, цього дня, нашу рідну землю було звільнено від німецько-фашистських загарбників». Нелегка була перемога. Всього на війну було призвано понад 11 тисяч мешканців міста та району, із них не повернулося з війни 5216 чоловік. А під час звільнення Шепетівського району від німецьких загарбників в січні – березні 1944 року полягло 4 тис. 358 воїнів-визволителів різних національностей.

«Усі ми – вічні боржники перед тими, хто кував Велику Перемогу і звільняв рідну землю від загарбників. Вони завоювали кожному з нас право на життя дуже дорогою ціною. Тож головний урок війни для нас, молодшого покоління – це урок миру. Ми повинні цінувати мир і ніколи не допускати, щоб гинули наші діти, онуки. Ми робимо все для того щоб їх подвиг жив у пам'яті молоді. Щоб він був тим орієнтиром, який буде вести їх у житті на шляху до своєї мети. Для цього містами і районами всієї України, і в нашій області зокрема проходить Всеукраїнська естафета пам’яті «Слава визволителям України». Від міста до міста, від району до району ми передаємо естафету пам'яті про великий подвиг наших дідів-визволителів» - сказав Юрій Лінник.

Він також відмітив, що соціальний захист ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної війни 1941-45 років залишається беззаперечним пріоритетом державної політики України і це питання залишається на постійному контролі Президента Віктора Януковича.

Заступник голови РДА подякував ветеранам, які пройшли через фронти Великої Вітчизняної війни, витримали роки окупації, пекло концтаборів та піднімали з руїн і відроджували рідний край у повоєнні роки. Побажав їм міцного здоров’я і довголіття, радості та гараздів, миру і спокою на рідній Шепетівській землі. Урочистості супроводжувалися виступами аматорів міського та районного будинків культури.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку у 2013 році ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ