У Хмельницькому правоохоронці «на гарячому» затримали злодія-гастролера, який за одну ніч проник до п'яти продуктових магазинів

У Хмельницькому правоохоронці «на гарячому» затримали злодія-гастролера, який за одну ніч проник до п'яти продуктових магазинів

12.02.14 13:00 0 705
Із обкрадених магазинів зловмисник виніс близько 20 тисяч гривень, ще на 3,5 тисячі поцупив товарів. Та розпорядитись краденим на свій розсуд він не встиг — працівники Державної служби охорони затримали злодія «на гарячому».

47-річний житель одного із сіл сусідньої Вінницької області уже неодноразово притягувався місцевими правоохоронцями до кримінальної відповідальності за крадіжки, а тому, вирішивши «підзаробити» у звичний для себе спосіб, подався на злочинні «гастролі» до Хмельницького. Він був упевнений, що до рук правоохоронців не потрапить, а зробивши свою брудну справу, повернеться на малу батьківщину, де його ніхто шукати не буде.

На «справу» зловмисник виходив у нічний час, обирав в основному невеличкі продуктові крамниці, розташовані подалі від житлових будинків і доріг. Шляхом віджиму металопластикових дверей чоловік проникав у приміщення, звідки викрадав усю виручку, не нехтуючи навіть копійками. Впродовж однієї ночі чоловік «обчистив» 4 крамниці, та цього йому виявилось замало — поліз ще у п’яту. Але та була обладнана охоронною сигналізацією, і вже за кілька хвилин на місці злочину був наряд управління Державної служби охорони при УМВС. Крадія затримали на місці і доправили в Хмельницький міськвідділ міліції.

Наразі злодій-гастролер перебуває під вартою. Встановлено його причетність до скоєння ще однієї крадіжки трьома днями раніше. Підраховано і загальну суму викрадених коштів, яка складає близько 20 тисяч гривень. Не гребував крадій і продуктами — в одному із магазинів він поцупив спиртне, шоколад та цигарки ще на 3,5 тисячі гривень.

За словами начальника Хмельницького міського відділу міліції Василя Птащука, стосовно затриманого відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ