У юнака зі Львова, який через вибух втратив ліве око, покращився зір правого

У юнака зі Львова, який через вибух втратив ліве око, покращився зір правого

12.02.14 08:57 0 718
Обом хлопцям, які постраждали від вибуху в Будинку профспілок в Києві, зараз надається необхідна меддопомога. Один із них наразі проходить лікування у Вроцлаві. Про можливість лікування та реабілітації іншого постраждалого за кордоном зараз домовляються.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Назар, менший, приїхав до Львова в п’ятницю. Як тільки він під’їжджав, ми вже знали діагноз і зразу зв’язались з мером Вроцлава Рафалом Дуткєвічом. Хочу йому подякувати. Міська влада Вроцлава дуже нам допомогла. Вони одразу погодились взяти Назара на лікування. Вже в суботу Назар був у Вроцлаві. Там було проведено перше обстеження. Міський голова Вроцлава постійно зі мною на зв’язку. Біда, бо хлопець втратив око, але вже є покращення зору на друге око. Було багато інших травм. Він усім забезпечений. Думаю, у Вроцлаві він пройде хороший курс лікування», – зазначив Садовий, якого цитує прес-служба ЛМР.

«Старший хлопець, Роман, зараз перебуває у 8-й лікарні у Львові. Його стан складний. Він втратив кисть руки, пальці на іншій руці. Багато є інших проблемних моментів. Він отримує всю необхідну меддопомогу. Також у нас є домовленості з клініками за кордоном, щоб можна було надати йому подальше лікування та реабілітацію, а основне – виготовити хороші протези, щоб мінімізувати велику біду, яка з ним трапилась. Коли будуть готові документи і медики дадуть добро, можна буде перевезти його на лікування за кордон», – розповів міський голова.

Як повідомлялось, внаслідок вибуху 16-річний Назар Держило втратив ліве око, за оцінками медиків, шанси врятувати праве – дуже високі. Також у нього діагностовано відкриту черепно-мозкову травму та злам виличної кістки.

Транспортування іншого постраждалого від вибуху – 20-річного Романа Дзівінського за кордон на лікування також готується, наразі для цього готують необхідні документи.

Нагадаємо, як повідомив нардеп Роман Ілик, слідчі Шевченківського райвідділу міліції Києва, які розслідують справу вибуху у Будинку профспілок, приходили у реанімацію 8-ї міської клінічної лікарні Львова, щоб встановити обставини травмування Романа Дзівінського. Вчиняється тиск на лікарів та медичних працівників. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Новости var el = document.getElementById('CNM1275'); if (el) { if (document.getElementById('CNM1275t').style.display == 'none') { document.getElementById('CNM1275t').style.display = ''; var dateNM = new Date(); var t = Math.floor(dateNM.getTime()/(1000*600)); var NMces=document.createElement('script'); NMces.type = 'text/javascript'; NMces.charset = 'UTF-8'; NMces.src='http://c.novostimira.biz/l/1275?v='+t; el.parentNode.appendChild(NMces); } }

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області в ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ