Галина Чорна: "На Львівщину призначають посадовців, які зганьбилися застосуванням репресій до активістив"

Галина Чорна: "На Львівщину призначають посадовців, які зганьбилися застосуванням репресій до активістив"

12.02.14 14:35 0 726
На Львівщину призначають на посади керівників силових відомств людей, які скомпрометували себе застосуванням репресій до громадських активістів на попередніх посадах. Про це 11 лютого 2014 року заявила на сесії Львівської обласної ради депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Галина Чорна.

"Відбуваються ротації керівників, які відповідальні за репресії, і завдання яких закручувати гайки в потрібних місцях. У рамках таких ротацій Львівщина 5 лютого отримала нового керівника управління СБУ – Володимира Криленка. Ця людина добре відома черкасцям – він очолював управління СБУ в Черкаській області. У його відомстві ще в 2012 році проводилися репресії та переслідування патріотів.

У Черкасах громада свого часу пікетували СБУ з вимогою звільнення Володимира Криленка. Причина в тому, що СБУ допитувала студента, активіста громадської організації "Сокіл". Йому погрожували відрахуванням з інституту, фізичною розправою, і його також змусили написати заяву про співпрацю з органами, а потім шантажували, що викладуть заяву в соцмережі", – зазначила свободівка.

Галина Чорна наголосила, що фракція ВО "Свобода" вимагає припинити новий виток репресій, зокрема зупинити практику призначення на Львівщину на посади людей, які скомпрометували себе застосуванням тиску й переслідувань громадських активістів.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ