Пенсійний фонд Житомирщини минулого року стовідсотково виконав свої зобов’язання перед людьми

Пенсійний фонд Житомирщини минулого року стовідсотково виконав свої зобов’язання перед людьми

12.02.14 12:58 0 717
За минулий рік 407,5 тисячі пенсіонерам Житомирщини було у повному обсязі здійснено пенсійні виплати. Крім того було забезпечено виплату пенсій 102 пенсіонерам іноземних держав, які проживають на території області, на загальну суму 1,7 млн. грн.

Таку інформацію повідомив начальник головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області Іван Заінчковський під час засідання колегії головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області. Участь у роботі колегії взяв заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих.

Ярослав Дмитрович відзначив, що органи Пенсійного фонду Житомирщини минулоріч на 100% виконали свої зобов’язання перед людьми. Усі види соціальних допомог були виплачені вчасно та в повному обсязі.

До бюджету головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області з усіх джерел фінансування за минулий рік надійшло 6,9 млрд. грн. У порівнянні із 2012 роком надходження збільшилися майже на 8%.

За 2013 рік здійснено 15,5 тисяч нових призначень пенсій, що на 257 пенсій більше, ніж за 2012 рік, встановлено пенсій за особливі заслуги перед Україною 1269 особам.

Середній розмір пенсії в області станом на 1 січня 2014 року складає 1386, 41грн., що на 51,08 грн. (або на 3,8%) більше відповідного періоду минулого року.

Суттєве підвищення пенсій у 2013 році відчули 1,3 тис. осіб з числа інвалідів та учасників бойових дій, які брали безпосередню участь у Великій Вітчизняній війні та війні з імперіалістичною Японією та досягнули 85-річного віку. Їх розмір пенсії зріс в середньому на 860 грн.

За словами Ярослава Дмитровича, особлива увага обласної влади спрямовується на повноцінне та якісне соціальне забезпечення воїнів-інтернаціоналістів. Адже на Житомирщині проживає 5,5 тисяч учасників бойових дій в Афганистані та 3,5 тисяч військових, які брали участь у миротворчих операціях під егідою ООН. 2014 рік за ініціативою Президента України проголошено роком учасників бойових дій на території інших держав.

На теренах Житомирщини з 2011 року успішно реалізовується бюджетна програма «Забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів». Минулоріч 9 жителів області – учасників бойових дій в Афганістані отримали квартири.

«11 лютого, у Романові ще двоє воїнів-інтернаціоналістів отримали ключі від нового житла для своїх сімей», - зазначив заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Хмельницькому ...

КОМЕНТАРІ