В Житомирській області влада Ємільчинського району вшановує подвиг воїнів-інтернаціоналістів та докладає зусиль для забезпечення їм гідних умов життя

В Житомирській області влада Ємільчинського району вшановує подвиг воїнів-інтернаціоналістів та докладає зусиль для забезпечення їм гідних умов життя

12.02.14 11:18 0 706
Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, що відзначатиметься 15 лютого, голова Ємільчинської райдержадміністрації Леонід Забела розповів про те, як у районі налагоджена співпраця між владою та воїнами-інтернаціоналістами. Леонід Володимирович звернув увагу на те, що на території краю раніше базувалася військова частина. Із 96 її військовослужбовців 63 особи – це воїни-афганці, а 33 – учасники бойових дій, які залишилися проживати в районі.

За словами голови райдержадміністрації, місцевій владі та учасникам бойових дій на території інших держав вдається знайти спільну мову та порозумітися. Важливим напрямком співпраці з цією категорією населення є вшанування пам’яті та подвигу тих земляків, які загинули в Афганістані. Варто відзначити, що 5 жителів Ємільчинщини не повернулися додому. З метою реалізації завдань Глави держави у контексті проголошення 2014 року Роком учасників бойових дій на території інших держав, у районі найближчим часом буде проведено реставрацію меморіалу воїнам-афганцям.

Окрім цього, як зазначив Леонід Забела, представники влади усіх рівнів співпрацюють із районною спілкою афганців. Він наголосив на тому, що воїни-інтернаціоналісти – це мужні, але водночас скромні люди, які нечасто приходять до кабінетів посадовців, розповідаючи про свої проблеми. Але, незважаючи на це, всі жителі Ємільчинщини знають про їхній героїчний подвиг завдяки проведенню інформаційно-виховних заходів. Так, щороку напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, у районній бібліотеці проводиться тематична зустріч із тими, хто захищав мирне населення у гарячих точках планети. Головна її мета – сприяння військово-патріотичному вихованню молодого покоління та збереженню пам’яті про безсмертний подвиг земляків.

Леонід Забела наголосив на тому, що він не може бути байдужим до проблем воїнів-інтернаціоналістів, оскільки сам проходив військову службу в лавах Радянської армії в той час, коли його ровесники воювали в неспокійному Афганістані. Він побажав усім учасникам афганської війни міцного здоров’я та порозуміння, а влада зі свого боку, за словами керівника району, докладе всіх зусиль до того, щоб забезпечити для них гідні умови життя.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: слава ...
Наступна новина: Львівщина: департамент з ...

КОМЕНТАРІ