У Рівненській області дитячі пустощі з вогнем обійшлися у 15 тисяч гривень

У Рівненській області дитячі пустощі з вогнем обійшлися у 15 тисяч гривень

12.02.14 13:47 0 712
З початку 2014 року у Володимирецькому районі зареєстровано 13 пожеж. За аналогічний період 2013 року виникло 6 пожеж. В середньому цьогоріч кожні 3 дні траплялася пожежа. Вогнем з початку року пошкоджено 5 житлових будинків та 8 господарських будівель. На пожежах виявлено тіла трьох загиблих громадян. В минулому році за цей же період на пожежах було виявлено одну загиблу особу. Як свідчить статистика, найбільше пожеж відбуваються через несправність електропроводки та електрообладнання, від пічного опалення, необережності під час куріння. Проте реєструються і випадки пожеж від пустощів дітей з вогнем.

Зокрема, 2 лютого о 15:48 виникла пожежа в селі Залядино. На місце події для ліквідації загоряння залучалася місцева пожежна команда з с. Більська Воля. Горіла дерев’яна будівля літньої кухні, розмірами 4х7м, крита шифером. Місцеві вогнеборці швидко ліквідували пожежу, не давши вогню поширитися на поруч розташований житловий будинок.

Як виявилося, пожежа виникла внаслідок дитячих пустощів з вогнем. Напередодні компанія дітей придбали в магазині бенгальські вогні та, не знайшовши іншого місця, вирішили їх підпалити в приміщенні літньої кухні у господарстві одного з хлопчиків. В результаті цієї дитячої забави, від іскор загорілися речі домашнього вжитку. Малеча, злякавшись, втекла, а вогонь, поки його помітили, дорослі встиг «розгулятися». Наслідком дитячих пустощів з вогнем стала знищена вогнем літня кухня, а також все майно, яке в ній знаходилося. Приблизна сума збитків склала 15 тис. грн.

Рятувальники Держслужби з НС попереджають та звертаються до батьків: будьте дуже уважними до своїх малолітніх дітей – не залишайте їх без нагляду на тривалий час, ховайте у недоступних для них місцях усі небезпечні для життя предмети, особливо сірники, запальнички, предмети побутової хімії та ін. Роз’яснюйте дітям, що їх ігри з вогнем можуть призвести до пожежі, до знищення майна, будівель, що вони часто бувають не тільки винуватцями пожеж, а і їх жертвами.

Шановні батьки! Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Це варто зусиль! Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Знайдіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми про це. Пам'ятайте, що вимірюватимуться ці хвилини ціною життя. А щоб неждана мить не стала бідою - потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська обласна рада ...
Наступна новина: Харків’яни, одесити, ...

КОМЕНТАРІ