ВІДДІЛЕННЯ ПЛАНОВОЇ ХІРУРГІЇ РІВНЕНСЬКОЇ ЦЕНТРАЛЬНОЇ МІСЬКОЇ ЛІКАРНІ ОТРИМАЛО ПОЧЕСНУ ВІДЗНАКУ

ВІДДІЛЕННЯ ПЛАНОВОЇ ХІРУРГІЇ РІВНЕНСЬКОЇ ЦЕНТРАЛЬНОЇ МІСЬКОЇ ЛІКАРНІ ОТРИМАЛО ПОЧЕСНУ ВІДЗНАКУ

12.02.14 17:39 0 925
Рівненська центральна міська лікарня взялася за налагодження чистоти та безпеки у відділеннях. У листопаді 2013 року відділення ургентної хірургії першим отримало статус «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» у рамках всеукраїнського проекту, який реалізують Асоціація медсестер України спільно з Асоціацією «Служба організації інфекційного контролю». А наприкінці року до нього приєдналося також відділення планової хірургії.

Звісно, для цього колектив закладу доклав немало зусиль. Ще на початку 2013 року головна медсестра лікарні Мирослава Болячевець запросила спеціаліста СОІК для проведення циклу семінарів для середнього і молодшого медичного персоналу, впродовж яких було обговорено низку важливих питань. Зокрема, щодо якісної та своєчасної дезінфекції рук, грамотної обробки виробів медичного призначення, огляду хімічних сполук, які містяться в сучасних дезінфікуючих засобах, а також сучасних методів прибирання поверхонь у лікарняних приміщеннях. У кількох відділеннях ЦМЛ спеціаліст асоціації СОІК Ольга Хеленюк провела аудит, в результаті якого було обговорено певні недоліки гігієнічної моделі та виписано рекомендації щодо дооснащення системи гігієни.

Дотримавши всіх умов проекту, медпрацівники відділення плавної хірургії домоглися, щоб їхній підрозділ отримав право на звання «Чиста лікарня безпечна для пацієнта». Разом із завідувачем відділення Дмитром Васкулом табличку з почесним статусом на вхідних дверях розмістила старша медсестра Інна Прокопчук. Як зазначив заступник головного лікаря з хірургічної роботи Володимир Черниш, проект «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» є важливим доказом того, що персонал закладу слідує всім нормам та керується алгоритмами чистоти та безпечної роботи. А молодший медичний персонал відзначив, що відтепер їм стало вдвічі легше проводити прибирання, адже вони почали користуватися двовідерною системою для прибирання та дезінфекції лікарняних палат і кабінетів.

За підтримки управління охорони здоров'я міста та керівництва центральної міської лікарні робота для отримання статусу «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» в 2014 році буде продовжена в травматологічному, нейрохірургічному відділенні та відділення гнійної хірургії.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області за ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ