У Боснії демонстранти вимагали відставок керівників на місцях

У Боснії демонстранти вимагали відставок керівників на місцях

12.02.14 10:56 0 679
У Боснії й Герцеговині відбулися нові протести проти бездіяльності влади в боротьбі з безробіттям, бідністю й корупцією. Демонстранти у столиці Сараєві й інших містах вимагали відставок місцевих керівників, а також керівників Федерації Боснії і Герцеговини, як називається босняцько-хорватська частина країни. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Демонстранти вимагали також дострокових парламентських виборів у цій частині Боснії і створення нового регіонального уряду з непартійних фахівців.

протести відбувалися практично без ексцесів. Минулого тижня понад 300 людей потерпіли в сутичках між демонстрантами і правоохоронцями, учасники протестів підпалили майже два десятки урядових будівель по всій країні.

Нинішня хвиля демонстрацій відбувається переважно в босняцько-хорватській частині Боснії. У сербській за населенням частині Боснії, Республіці Сербській, їх значно менше.

У Боснії й Герцеговині безробіття офіційно сягає близько 40 відсотків від працездатних, майже п’ята частина населення живе нижче від рівня бідності, а корупція пронизує всі сфери життя.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ