Підсумки роботи тернопільської міліції за минулий рік

Підсумки роботи тернопільської міліції за минулий рік

12.02.14 16:40 0 796
Основні зусилля міліції Тернопільщини в умовах нового кримінального процесуального законодавства були спрямовані попередження, викриття та розслідування найбільш суспільно небезпечних злочинів, захисту конституційних прав і свобод громадян, економічних інтересів держави.

У 2013 році зареєстровано понад п’ятдесят дев’ять тисяч заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події.

На території області не допущено значного росту злочинності, знижено кількість тяжких і особливо тяжких їх видів. Вжиті заходи, спрямовані на удосконалення профілактичної роботи, забезпечили якісно новий рівень співпраці з населенням, що дозволило зменшити кількість злочинів у громадських місцях. Менше злочинів скоєно неповнолітніми, громадянами, які раніше порушували закон та групами осіб. Розкрито 408 злочинів минулих років.

Рівень загальної злочинності на 10 тисяч населення є одним із найнижчих в державі – 47,5 кримінальних правопорушень (в Україні – 118,6).

Слідчі органів внутрішніх справ області минулого року розслідували майже шістнадцять тисяч кримінальних проваджень. Майже дванадцять тисяч з них закінчено. До суду направлено 2315 обвинувальних актів. Забезпечено відшкодування майже восьми мільйонів гривень матеріальних збитків за закінченими кримінальними провадженнями.

У сфері попередження розповсюдження наркоманії в суспільстві та боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів викрито 609 кримінальних правопорушень, серед яких майже третина – факти збуту наркотиків. Вилучено майже триста кілограмів наркотичних засобів і 80 кг прекурсорів.

Виявлено 81 кримінальне правопорушення у сфері протидії торгівлі людьми та суспільної моралі. Серед яких факти пов’язані зі збутом і розповсюдженням порнопродукції, творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, звідництво, торгівля людьми, а також кримінальні правопорушення у сфері протидії кіберзлочинності.

У сфері економіки працівники ДСБЕЗ викрили 677 кримінальних правопорушень. Серед них –162 факти привласнення майна, 297 кримінальних правопорушень у сфері службової діяльності, 113 – у сфері господарської діяльності, 287 правопорушень, пов’язаних з бюджетними коштами, 52 - у сфері земельних відносин. Відкрито 64 кримінальні провадження зі збитками понад 100 тис. грн., у тому числі вісім на суму понад мільйон гривень. Обліковано 90 фактів неправомірної вигоди, з яких 42 – із сумою хабара понад 10 тисяч гривень. Загальна сума отриманих хабарів складає понад 1 мільйон 286 тисяч гривень.

Зміцнення кадрового потенціалу, покращання матеріально-технічного забезпечення органів та підрозділів внутрішніх справ області, вирішення соціально-побутових проблем особового складу – важливі завдання обласної міліції. Минулого року на службу прийнято 285 працівників, ще 152 перебувають у резерві.

В рамках заходів щодо очищення органів внутрішніх справ від злісних порушників законності та дисципліни, які своїми діями дискредитують міліцію, у 2013 році оголошено про підозру одинадцятьом та стільки ж засуджено уже колишніх працівників ОВС області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку у цьому році ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ