Боротьба з корупцією - один з пріоритетів роботи міліції Тернопільщини

Боротьба з корупцією - один з пріоритетів роботи міліції Тернопільщини

12.02.14 09:17 0 688
Враховуючи вимоги Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», Указу Президента України «Про першочергові заходи з реалізації Закону України «Про засади запобігання і протидію корупції», Державної програми щодо запобігання і протидії корупції на 2011-2015 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України міліцією проводиться системна робота, спрямована на виявлення фактів корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності. В Управлінні МВС України в Тернопільській області організовано роботу, спрямовану на запобігання і протидію корупції, вжито комплекс організаційних і практичних заходів, спрямованих на підвищення ефективності боротьби з корупцією. В Управлінні МВС області та Управлінні боротьби з організованою злочинністю УМВС області у системі службової підготовки працівників органів і підрозділів внутрішніх справ області постійно вивчаються вимоги чинного законодавства в сфері боротьби з корупцією, для активізації роботи в даному напрямку у 2013 році до міськрайвідділів направлено ряд вказівок, методичних рекомендацій та алгоритми дій з виявлення фактів корупції.

У ході проведення комплексних заходів, спрямованих на протидію корупції, за матеріалами УБОЗ УМВС України в Тернопільській області, у 2013 році розпочато 53 кримінальних проваджень стосовно посадовців, які використовували службове становище для власного збагачення, в тому числі за фактами вчинення кримінальних правопорушень передбачених ст.368-370 КК України, по матеріалах УБОЗ відкрито 43 кримінальних провадження, з яких 1 на суму понад 100 тис. грн, 10 на суму понад 30 тис. грн. , 25 на суму понад 10 тис. грн.

Впродовж минулого року працівниками УБОЗ задокументовано 14 кримінальних правопорушень із збитками на суму понад 100 тис. грн та 3 к/п із збитками понад 1 млн. гривень.

На виконання вимог Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції" працівниками УБОЗ у січні-грудні 2013 року складено і направлено в суди 14 адміністративних протоколів про корупцію), з них 2 – відносно державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування 4 категорії, 1 – відносно державного службовця 6 категорії, 3 – відносно депутатів місцевих рад, 1 – відносно працівника УДПтС області та 7 – відносно інших суб’єктів відповідальності за корупційні правопорушення.

На 13 порушників антикорупційного законодавства накладено штраф на суми від 170 до 2550 грн, всього на 10 тис. 085 грн. По 5 протоколах судами застосовано конфіскацію незаконної вигоди.

Правоохоронці звертаються до громадян: у разі отримання інформації про корупційні діяння просимо звертатися до УБОЗ УМВС України в Тернопільській області за телефонами (035) 53-06-23 або 102.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ