Чернівці: Відбувся круглий із воїнами-інтернаціоналістами

Чернівці: Відбувся круглий із воїнами-інтернаціоналістами

13.02.14 12:06 0 713
12 лютого, у приміщенні Чернівецької міської ради відбувся круглий стіл із представниками Чернівецької міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану, з нагоди 25-ї річниці виведення військ з Афганістану. У зустрічі взяли участь заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Петро Ротар, голова Чернівецької міської організації Української спілки ветеранів Афганістану Михайло Коломієць, члени правління спілки та представники управлінь та департаментів міської ради.

Перед початком круглого столу відбулося вручення матеріальної допомоги багатодітним сім’ям ветеранів Афганістану.

Як повідомила начальник управління праці та соціального захисту населення Альона Долга, на виконання меморандуму рішенням Чернівецької міської ради VI скликання від 29.12.2011 року щомісячна адресна матеріальна допомога сім’ям воїнів, загиблих в Афганістані, збільшена у минулому році з 300 до 500 грн. Зазначена допомога виплачується 11 сім’ям воїнів, загиблих в Афганістані, та одному учаснику бойових дій, інваліду І групи. З 2013 р. встановлена щомісячна адресна матеріальна допомога в розмірі 200 грн. вдовам учасників бойових дій в Афганістані, які вдруге не вийшли заміж. Станом на 01.01.2014 року в місті проживає 21 вдова учасників бойових дій в Афганістані. Відповідно до рішень виконавчого комітету міської ради Чернівецькій міській організації Української Спілки ветеранів Афганістану з фонду соціально-економічного розвитку міста на проведення різноманітних заходів протягом 2013 року надавалася фінансова допомога.

За інформацією першого заступника директора департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Сергія Шиляєва, міською радою виділено земельну ділянку для будівництва багатоквартирного будинку за адресою вул. Червоноармійська, 230А та 8 ділянок для індивідуального будівництва згідно із чергою. Надано земельну ділянку за адресою вул. Руська, 253 для відкритої автостоянки та вирішено питання про надання земельної ділянки на вулиці Сторожинецькій для влаштування гаражного товариства. Окрім того, відремонтовано пам’ятник буковинцям, загиблим в Афганістані буковинцям, що на проспекті Незалежності.

На засіданні обговорювалось питання щодо фінансування заходів, які відбудуться у 2014 році. Зокрема, кошти необхідні для забезпечення діяльності організації ветеранів-інтернаціоналістів, на видавництво тематичної книжки поета В’ячеслава Шинкаря, на проведення турніру з волейболу серед шкіл міста пам’яті Валерія Гречаного у ЗОШ №16, для облаштування та роботи музею при ЗОШ №28, встановлення пам’ятного знаку в Садгірському районі загиблим та померлим воїнам інтернаціоналістам.

Голова Чернівецької міської організації Української спілки ветеранів Афганістану Михайло Коломієць зазначив, що і надалі міська організація ветеранів Афганістану спільно з органами місцевого самоврядування буде продовжувати співпрацю задля вирішення нагальних проблем членів спілки та їх родин.

Нагадаємо, що у Чернівцях здійснює свою роботу міська Консультативна рада з питань вирішення соціально-побутових проблем, забезпечення гідного рівня життя воїнів-інтернаціоналістів, створення належних умов для їх життєзабезпечення, склад та Положення якої було затверджено рішенням виконавчого комітету Чернівецької міської ради від 14.02.2012 р. № 83/3.

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Представники Південної ...
Наступна новина: За незаконну вирубку лісу ...

КОМЕНТАРІ