Віталій Карпюк: Від затвердження обласного бюджету залежить рівень підтримки 30 тисяч волинських родин та гарантії продовольчої безпеки регіону

Віталій Карпюк: Від затвердження обласного бюджету залежить рівень підтримки 30 тисяч волинських родин та гарантії продовольчої безпеки регіону

13.02.14 08:54 0 709
Від затвердження обласного бюджету залежить рівень підтримки 30 тисяч волинських родин та гарантії продовольчої безпеки регіону. На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації під час засідання комісії обласної ради з питань розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин.

«Запропонований на розгляд головний фінансовий документ депутати підтримали одноголосно. Немає час для зволікання, адже пройшло півтора місяці 2014 року. За цей період ми отримали масу скарг від людей про відсутність фінансування програм АПК. Волиняни вже звикли, що за кожне теля отримують гроші. Господарі, які утримують три і більше корів, мають по 200 грн дотації за одну голову ВРХ. Відсутнє наразі і часткове відшкодування вартості за закуплені племінні телиці, нетелі. Є й чимало інших програм, завдяки яким люди зможуть приміром купити трактор чи розпочати власне будівництво житла на селі», - підкреслив Віталій Карпюк.

За його словами, на фінансування обласних цільових сільськогосподарських програм цьогоріч передбачено понад 14 мільйонів гривень, а це - на 5,4 млн грн, більше ніж торік. Віталій Карпюк зазначив, що кошти буде спрямовано і на цьогорічну новацію - облаштування міні-доїльних залів для власників особистих селянських господарств, які утримують 5 і більше корів.

«Наші волинські господарі упродовж кількох років активно користуються обласними програми підтримки агропромислового розвитку. через політичні непорозуміння деяких депутатів обласної ради ми не можемо прийняти бюджет. Аграрії чекають на нього. Головний фінансовий документ повинен бути розглянутий і прийнятий обов’язково в найближчий час. Бюджет – це інтереси багатьох волинян, а не політика», - резюмував заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: На Хмельниччині економічна ...

КОМЕНТАРІ