Закарпаття: тренування рятувальників на ВАТ Машинобудівний завод «Тиса» ,

Закарпаття: тренування рятувальників на ВАТ Машинобудівний завод «Тиса» ,

13.02.14 11:31 0 715
12 лютого в Ужгороді, на підприємстві ВАТ Машинобудівний завод «Тиса» рятувальники провели спільні з службами життєзабезпечення тактичні навчання по гасінню пожеж та проведенню рятувальних робіт на промислових підприємствах.

Згідно із тактичним задумом, внаслідок порушення правил пожежної безпеки виникла пожежа в адміністративній будівлі в якій всередині перебували працівники.

Працівник об’єкту за телефоном «101» повідомив про подію пожежно-рятувальну службу, після чого туди одразу направлено пожежно-рятувальні підрозділи Ужгородського гарнізону за підвищеним номером виклику.

По прибуттю, бійці ДСНС провели розстановку сил та засобів, передбачених для ліквідації такого роду пожеж, здійснили бойове розгортання із прокладенням магістральних ліній для локалізації та подальшої ліквідації умовної пожежі. Для координації дій під час гасіння умовної пожежі було розгорнуто оперативний штаб.

У навчаннях взяли участь 3 відділення пожежно-рятувальної служби та автодрабина.

Основна задача по задуму – це проведення розвідки і рятування потерпілих внаслідок пожежі. Також зверталася увага на відпрацювання практичних дій і злагодженості в роботі підрозділів по рятуванню потерпілих комбінованим способом. Відповідно до статуту дій, разом рятувальниками також взаємодіють служби екстреної медичної допомоги, аварійна газова служба, та енергетики. Від їхніх дій також залежить безпека проведення рятувальних робіт, швидкість ліквідації надзвичайних ситуацій та надання допомоги населенню.

Як повідомив заступник начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області з реагування на надзвичайні ситуації Глєб Бурковський, проведення подібних заходів не є поодиноким випадком. На даний час у кожному районі сплановано об’єктові пожежно-тактичні навчання, на які залучаються в першу чергу пожежно-рятувальні підрозділи. Зокрема, окрім Ужгорода, тренування вже проведені в Іршавському, Виноградівському, Перечинському, Тячівському та Свалявському районах. Фокус уваги спрямований на проведення аварійно-рятувальних робіт на найбільших промислових підприємствах, які розташовані в тій, чи іншій адміністративно-територіальній одиниці області.

УДСНС України у Закарпатській області

Фотоальбом навчань
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кошти для виплати ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ