У Севастополі через рекордне потепління розцвів мигдаль та кизил

У Севастополі через рекордне потепління розцвів мигдаль та кизил

13.02.14 11:10 0 734
У Севастополі зафіксували найвищу температуру за останні роки +19°С. Незважаючи на те, що зараз середина лютого, у місті зацвів кизил і мигдаль, розпускаються проліски і нарциси.

Максимальна температура в цей день, 12 лютого, була зафіксована в 1966 році і становила +18.3°С.

Як розповіла біолог Маргарита Литвиненко, нинішня тепла погода – це так звані лютневі вікна. «Для Севастополя це явище характерне. Щороку в лютому буває кілька теплих днів. Зараз зацвів мигдаль, тому що йому для цього підходить тривалість світлового дня і температура повітря. Хоча традиційний час цвітіння мигдалю – початок березня. На даний момент земля в Севастополі волога, неначе навесні, що і спровокувало цвітіння пролісків», – зазначила вона.

За словами біолога, навряд чи відразу після несподіваного потепління значно впаде температура. «Швидше за все, похолодає, але температура буде плюсова, що абсолютно не позначиться на рослинах. Для них небезпечно, якщо температура +19°С, а завтра стовпчик термометра опуститься до -10°С. Але в Севастополі таке буває вкрай рідко. Тому ні кизилу, ні мигдалю, ні проліскам нічого не загрожує», – підсумувала фахівець, пише «День». (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Новости var el = document.getElementById('CNM1275'); if (el) { if (document.getElementById('CNM1275t').style.display == 'none') { document.getElementById('CNM1275t').style.display = ''; var dateNM = new Date(); var t = Math.floor(dateNM.getTime()/(1000*600)); var NMces=document.createElement('script'); NMces.type = 'text/javascript'; NMces.charset = 'UTF-8'; NMces.src='http://c.novostimira.biz/l/1275?v='+t; el.parentNode.appendChild(NMces); } }

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковина: вибирайте ...
Наступна новина: Мілевський розглядає ...

КОМЕНТАРІ