У Львівській області у Яворівському районі та м. Новий Розділ виділено землю під будівництво індустріальних парків

У Львівській області у Яворівському районі та м. Новий Розділ виділено землю під будівництво індустріальних парків

13.02.14 12:19 0 776
В рамках реалізації проекту PBU/0486/11 “Розвиток підприємництва шляхом надання ділянок для реалізації інвестиційних проектів у місті Любачів та ґміні Любачів, а також відновлення деградованих земель Яворівського району та м. Новий Розділ”, Яворівська районна рада та Новороздільська міська рада прийняли у спільну власність територіальних громад районної ради земельні ділянки загальною площею 40 га та комунальну власність міської ради земельну ділянку загальною площею 46,4 га. Відповідні рішення розміщені на сайтах органів місцевого самоврядування.

За словами директора департаменту економічного розвитку, промисловості та торгівлі ОДА Миколи Довби, на цих земельних ділянках запланована реалізація Програми Транскордонної Співпраці Польща-Білорусь-Україна 2007-2013.

«Обласна державна адміністрація координувала роботу стосовно залучення грантових коштів за цим проектом на загальну суму близько 17 млн грн. Цим проектом передбачено проведення рекультивації 86,4 га територій вищевказаних підприємств, на яких планується створення індустріальних парків», – зазначив М.Довба.

Він також додав, що створення індустріальних парків на території Львівщини забезпечить економічний розвиток і підвищення конкурентоспроможності територій, активізує інвестиційну діяльність, що сприятиме організації нових робочих місць, розвитку сучасної виробничої та ринкової інфраструктури.

Довідково:

На території діяльності Роздільського державного гірничо-хімічного підприємства “Сірка” та державного підприємства “Новояворівське державне підприємство “Екотрансенерго” (правонаступник Яворівського ДГХП “Сірка”) виконувалися комплексні проекти з рекультивації порушених гірничими роботами земель, ліквідації сірчаних кар’єрів, відновлення екологічної рівноваги та ландшафту в зоні їх діяльності.

Фінансування вказаних комплексних проектів здійснювалось за кошти Державного бюджету України, зокрема згідно з укладеною між Львівською обласною радою та Кабінетом Міністрів України угодою щодо соціально-економічного розвитку Львівської області на 2008-2013 р.р. Згідно звіту про виконання згаданої угоди, частина заходів профінансована частково у межах 48-70%.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Презентація ...

КОМЕНТАРІ