Чернігів: У міській раді привітали жінок, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня»

Чернігів: У міській раді привітали жінок, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня»

13.02.14 10:50 0 655
В Чернігівській міській раді міський голова Олександр Соколов привітав жінок, яким присвоєно почесне звання «Мати-героїня».

Згідно з «Положенням про почесні звання України» почесне звання України «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ять і більше дітей. При цьому враховуються і діти, усиновлені в установленому законодавством порядку. Неодмінною умовою для присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» є вагомий особистий внесок матері у виховання дітей в сім'ї, створення умов для здобуття ними освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

Почесне звання України «Мати-героїня» у нашій державі було встановлено з метою посилення уваги до проблем народжуваності і зміцнення інституту сім’ї, відзначення кращих матерів, які забезпечують належні умови для всебічного розвитку дітей, зміцнення їх здоров’я і духовного розвитку. Це звання присвоюється жінкам – громадянкам незалежної України і є найвищою державною нагородою для багатодітних матерів.

Протягом 2013 року почесне звання України «Мати-героїня» в Чернігівській області отримали понад 330 жінок, в м. Чернігові – 15.

Загалом за період з 2004 по 2013 рік почесне звання України «Мати-героїня» присвоєно 95 багатодітним жінкам м. Чернігова.

З 1 січня 2008 року заснована одноразова винагорода жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня». Вона становить десятикратний розмір прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб. В 2009 році сума одноразової допомоги жінкам, яким присвоєно це почесне звання, становила 6690 грн., а у 2011 році – 9410 грн., у 2013 році – 11470 грн.

Цього дня почесне звання «Мати-героїня» отримали:

Єфименко Світлана Василівна - мати шести дітей;

Швецова Наталія Олегівна - мати семи дітей.

За повідомленням відділу у справах сім’ї та молоді міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Луцьку відзначать День ...

КОМЕНТАРІ