В Житомирській області в.о. Прем’єр-міністра Сергій Арбузов доручив профільним відомствам організувати безпечне проходження паводку

В Житомирській області в.о. Прем’єр-міністра Сергій Арбузов доручив профільним відомствам організувати безпечне проходження паводку

13.02.14 15:00 0 730
У зв’язку з прогнозованим скресанням криги на річках, льодоходом і можливим підйомом рівнів води, в.о. Прем’єр-міністра України Сергій Арбузов доручив профільним відомствам організувати безпечне проходження весняного паводку. Про це він сказав, відкриваючи засідання Уряду, у середу, 12 лютого.

«Потрібно завчасно підготуватися і організувати пропуск води з мінімальною шкодою для людей і держави», – сказав Сергій Арбузов.

Він підкреслив, що рівень води на окремих ділянках річок може підвищуватися як унаслідок формування заторів із льоду, так і через непрацюючі дренажні системи, забруднені русла тощо.

Відтак він доручив Держводагентству, Мінінфраструктури, місцевим органам влади та іншим профільним відомствам перевірити стан гідроспоруд, забезпечити безперебійну роботу водопровідно-каналізаційних споруд, привести у готовність техніку і особовий склад.

Особливу увагу він звернув на необхідність цілодобового моніторингу розвитку ситуації на водних об’єктах для завчасного інформування задіяних у реагуванні служб, а також громадян.

Також Сергій Арбузов наголосив, що, незважаючи на потепління, зима ще може нагадати про себе, як сталося наприкінці березня 2013 р. Тому готовність до негоди з боку усіх служб має зберігатися на максимальному рівні.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ