На Рівненщині співробітники ДАІ вчать дітей берегти своє життя

На Рівненщині співробітники ДАІ вчать дітей берегти своє життя

13.02.14 15:35 0 760
43 дорожньо-транспортних пригод, в яких постраждали громадяни, зареєстровано працівниками Державтоінспекції на території Рівненщина за січень 2014 року. З них 9 осіб загинуло та 46 отримали поранення різного ступеню важкості.

Особливо хвилює статистика по дитячому дорожньо-транспортному травматизму, адже лише за січень 2014 року зареєстровано дев’ять дорожньо-транспортних пригод за участю дітей віком до вісімнадцяти років, в яких одинадцять дітей отримали травми різного ступеню важкості. П’ять ДТП сталися з вини самих дітей. Статистика свідчить, що однією із основних причин по яких діти опиняються під колесами автомобілів є раптовий вихід на проїзну частину дороги. Прикладом порушення Правил дорожнього руху пішоходом є ДТП, яке сталося 30 січня в селі Карпилівка Сарненського району, де 36-річний водій здійснив наїзд на двох 16-річних дівчат, які раптово вибігли на проїзну частину дороги. В результаті дорожньо-транспортної пригоди вони отримали травми та опинилися на лікарняних ліжках.

Зважаючи на невтішні цифри статистики інспектори Державтоінспекції спільно з працівниками освіти здійснюють позачергові профілактичні заходи в загальноосвітніх навчальних закладах. Основна їх мета – навчити дітей основним правилам поведінки на дорозі, вкотре нагадати підростаючому поколінню про необхідність суворо дотримуватись Правил дорожнього руху.В доступній формі, на інформаційних плакатах діти мають змогу оцінити, проаналізувати та прокоментувати різні типові ситуації на дорогах.Наостанок ігри, конкурси, вікторини з інспекторами ДАІ закріплюють знання дорожньої грамоти в дітлахів.

Працівники ДАІ звертаються до батьків, щоб вони також не залишили поза увагою цей важливий для Ваших дітей аспект. Повторіть з дитиною основні правила переходу проїзної частини та нагадайте про небезпеку, яка чатує на них під час ігор біля дороги. І пам’ятайте, що найкраще навчання правилам безпечної поведінки на дорозі – це Ваш власний приклад виконання вимог Правил дорожнього руху. Лише спільними зусиллями ми зможемо зберегти життя наших дітей.

ПРЕС-СЛУЖБА ВДАІ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області за ...
Наступна новина: Пенсійники Тернопільщини ...

КОМЕНТАРІ