У Рівненській області за результатами розгляду звернень прокуратурою поновлено права майже 200 громадян

У Рівненській області за результатами розгляду звернень прокуратурою поновлено права майже 200 громадян

13.02.14 10:55 0 618
Органами прокуратури Рівненської області у минулому році розглянуто майже 6 тис. звернень громадян, з яких вирішено більш як половину, решту надіслано — до інших відомств.

— Найбільше вирішено звернень громадян та надано роз’яснень з питань досудового розслідування у кримінальних провадженнях, захисту конституційних прав і свобод громадян, земельних правовідносин, — повідомила старший прокурор прокуратури області з питань розгляду листів та прийому громадян Ольга Ящук. — З числа вирішених звернень задоволено майже 200.

Зокрема, вона навела приклад, коли за втручання прокуратури поновлено право власності пенсіонерки на земельну ділянку.

— Так, працівники прокуратури перевірили відомості, викладені у зверненні, та встановили, що рішенням однієї із сільських рад Рокитнівського району було незаконно припинено право власності заявниці на земельну ділянку. Прокуратурою було внесено два подання: у сільську раду – з вимогою скасувати неправомірне рішення та Державну інспекцію сільського господарства в області, якою не здійснювався належний контроль за використанням земель. Вказані документи прокурорського реагування розглянуто та задоволено: скасовано незаконне рішення сільради, притягнуто до відповідальності винних посадових осіб, — розповіла Ольга Ящук.

Також прокуратурою Сарненського району визнано обґрунтованими та задоволено звернення людей, яким було відмовлено у зарахуванні їхніх дітей до навчального закладу у зв’язку з відсутністю щеплень.

За втручання прокуратури м. Рівне було зобов’язано посадових осіб управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради призначити та перерахувати невиплачену допомогу при народженні на рахунок дитини, яка перебуває на державному утриманні.

За результатами перевірок додержання Закону України "Про звернення громадян" внесено 65 документів реагування, за порушення законодавства до відповідальності притягнуто 26 посадових осіб, з яких 18 — органів державного контролю.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку відзначать День ...
Наступна новина: На Тернопіллі голова ...

КОМЕНТАРІ