У Рівненській області після екскурсії підуть в… експерти

У Рівненській області після екскурсії підуть в… експерти

13.02.14 11:52 0 653
Так вирішили деякі школярі, побувавши в гостях у працівників Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Рівненській області.

Учні одинадцятого класу Рівненського навчально-виховного комплексу «Колегіум» днями ознайомились з криміналістикою, а саме безпосередньо «доторкнулися» до роботи фахівців з численних експертиз.

— Такий захід ми проводимо не вперше, — зазначив заступник начальника НДЕКЦ підполковник міліції Олег Гайдук. — Запрошуємо учнівські колективи до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру, щоб продемонструвати дітям роботу експертів, розповісти історію створення експертних служб як у Рівненській області, так і по всій Україні. Такі зустрічі допомагають дітям визначитись з майбутнім вибором професії. Адже робота у нас дуже цікава, але щоб це зрозуміти — треба побачити роботу експерта в дії.

— Учні відволіклись від шкільних буднів та всі як один прийшли на екскурсію, — розповідає вчитель фізики НВК «Колегіум» Віталій Шевчук. — Діти не очікували, що є настільки серйозна служба, яка займається таким широким спектром експертиз. Експерти нам наочно продемонстрували фізичні та хімічні явища, які ми зараз вивчаємо. Учні зацікавились їх роботою, а деякі з наших вихованців навіть захотіли у майбутньому стати криміналістами. Ми дуже вдячні правоохоронцям за таку можливість.

Діти із захопленням поспостерігали за професіональними діями експертів. Деякі, навіть не вагаючись, зголосилися у майбутньому обрати професію правоохоронця.

— Мені дуже сподобалася техніка з якою працюють експерти, а також лабораторії, які нам показали, — розповідає учениця одинадцятого класу Тетяна Луцук. — Щоб працювати експертом, потрібно бути дуже розумним та кмітливим. Побачивши, як працюють міліціонери, я зрозуміла, що правоохоронці у нас хороші і роблять все можливе, що в їх силах. У майбутньому я хочу працювати експертом.

Станіслав ПРИМАК,

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ