У Рівненській області професія автослюсаря - дуже потрібна на сучасному ринку праці

У Рівненській області професія автослюсаря - дуже потрібна на сучасному ринку праці

13.02.14 16:28 0 789
Допоки автомобілі будуть їздити по наших дорогах, професія автослюсаря не втратить популярності. Цей робітничий фах завжди затребуваний та престижний, тому навчальні групи у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості традиційно формують дуже швидко. На навчання приїздять безробітні не лише з Рівненської області, але й з інших регіонів України.

Павло Шибаєв приїхав здобувати фах із Сум. А вже після навчання отримав запрошення працювати у Рівному і погодився. До речі, це не перший випадок в історії РЦПТО ДСЗ, коли слухачі з інших регіонів залишаються працювати і жити у Рівному. Причини вибору прості, каже Павло:

- Я закінчив університет в Сумах, за кваліфікацією - технолог промислового обладнання. Вже під час навчання зрозумів, що до промислового обладнання, що називається, «не лежить душа». Завжди мріяв займатися автомобілями, як мінімум – діагностикою і ремонтом. Хоча є ідеї і щодо конструювання.

Вже зареєструвавшись у центрі зайнятості, отримав багато пропозицій про навчання за обраною професією, проте наполіг на навчанні саме у Рівному. Адже окрім того, що тут – прекрасні умови навчання та проживання, у самому місті є безліч європейських автомобілів, близькість кордону з ЄС дається взнаки. А, отже, і навчитися на дуже різноманітному матеріалі можна багато чому. Та й Рівне – місто, схоже на Суми. Звісно, це не туристичне місто, проте тут дуже хороші і приязні люди, серед яких приємно жити. Якщо вдасться добре зарекомендувати себе на роботі, можливо, лишуся тут надовго. Тим більше вже зараз бачу напрями кар’єрного зростання: це і автослюсар, і автомеханік, і менеджер з продажу автомобілів. Рекомендував би навчальному закладу внести до програми більше годин з електрообладнання автомобіля. Це – складний напрям, проте дуже затребуваний роботодавцями та й оплачується гідно.

Загалом же дуже задоволений навчанням, рівнем підготовки викладачів, обладнанням. Сам я походжу з родини, де усі мають технічні спеціальності. Тому мій вибір – практично втілювати здобуті знання, а не перекладати папірці в офісі. Тим більше, що ще під час навчання в університеті опанував дві суміжних робітничих професії: електрозварник і токар. Тому можу не лише побудувати креслення, а й втілити задумане в матеріалі. Що ми з колегою по групі і здійснили: зробили привод зчеплення та фаркоп. Без жодних готових креслень або підказок. Просто дивилися на аналоги і робили своє. Так що в майбутнє дивлюся з оптимізмом, адже у своїй професії я – «універсальний солдат».

Павло Нагорний у зрілому віці потрапив під скорочення. Ставши на облік, отримав пропозицію пройти навчання в РЦПТО ДСЗ і опанувати фах автослюсаря. Ця пропозиція видалася йому слушною, адже він довгий час працював водієм і про проблему ремонтів автомобілів знає особисто. За його словами, безліч сучасних водіїв просто не знають, як влаштований автомобіль, сподіваючись на послуги фахівців. Отже, і робота для автослюсарів буде завжди. Це тим більше важливо, що Павло вирішив більше не працювати на когось, а відкрити власну невеличку СТО. Він каже:

- Найбільш переконливим критерієм у виборі навчального закладу було матеріально-технічне оснащення. Тут є таке обладнання, про яке я тільки чув, але раніше не бачив у Рівному. Це сучасний куб для рихтування автомобілів, стенд розвал–сходження 3D, пневмогідравлічна траверса, установка очистки та діагностики форсунок, інше обладнання. Звісно, у деяких майстернях подібне обладнання є, але ніхто не хоче розповідати, як воно працює. Адже це все одно що підготувати собі конкурента. Навіть за гроші не погоджуються. Та й практично попрацювати теж дуже важливо, у діючій СТО не дозволять – надто велика відповідальність, а от у навчальних цілях - інша справа. Викладачі теж чудові – усе розкажуть, підкажуть, ніколи не відмовляються уточнити інформацію.

Зараз ремонтую власний автомобіль, безоплатно допомагаю знайомим. Головне, щоб про мене пішла інформація, як про майстра, який працює якісно. А там і до власної клієнтури недалеко.

Шановні роботодавці! Якщо ви шукаєте кваліфікованих працівників або зацікавлені у підвищенні кваліфікаційного рівня персоналу, що працює на вашому підприємстві, звертайтеся до Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Наша адреса - м. Рівне, вул. Пирогова, 8, тел. 68-37-95.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ