На Тернопіллі продукція, виготовлена в місцях позбавлення волі, не завжди якісна та сертифікована

На Тернопіллі продукція, виготовлена в місцях позбавлення волі, не завжди якісна та сертифікована

13.02.14 17:13 0 773
Колонії Тернопільщини не є збитковими і тримаються на плаву, - про це на зустрічі з керівниками управлінь та департаментів, а також з заступниками голів РДА під керівництвом заступника голови Тернопільської ОДА Василя Гецька доповів начальник управління Державної пенітенціарної служби в Тернопільській області Павло Лосик. За його словами, в Україні з 173 колонії 45 - збиткові.

У 2013 році обласна пенітенціарна служба виконала регіональну програму лише на 50%. Причина - нестача коштів.

Але разом з тим, каже Павло Лосик, у місцях позбавлення волі Тернопільщини випустили та реалізували продукції, без врахування регіональної програми, більш як на 5,5 мільйонів гривень, до бюджету сплатили понад 2 мільйони гривень.

Впродовж 2013 року продукцію, яка виготовляється в місцях позбавлення волі, найкраще замовляли департаменти охорони здоров'я, освіти та науки, соціального захисту Тернопільщини. Найменше замовлень надійшло від райдержадміністрацій краю.

Керівник пенітенціарної служби вважає, що ув'язнені виготовляють речі не гірші ніж фахівці на волі, а тому звернувся до керівників облдержадміністрації, департаментів та управлінь замовляти більше товарів. Це допоможе тюрмам розвиватися, а позбавлені волі матимуть роботу. потужності виробництва тюрем задіяні на 60%.

За словами заступника голови облдержадміністрації Василя Гецька управління та департаменти краю повинні замовляти та закуповувати більше товарів, виготовлених у місцях позбавлення волі, оскільки минулого року не всі сумлінно поставилися до виконання регіональної програми.

Дещо раніше адміністрація зверталася до керівництва пенітенціарної служби області звернути увагу на сертифікацію продукції, оскільки закупівлі за державні кошти тягнуть за собою відповідні перевірки. Проте цього, каже Василь Гецько, не виконали. На рівні розмов залишилося і завдання щодо співвідношення ціни та якості. Не завжди у закладах виконання покарань якість виробів відповідає ціні, за яку їх реалізовують. Інколи ціна на 25 - 30% вища від тієї, які пропонують торгові мережі.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Торік в області різними ...

КОМЕНТАРІ