На Тернопіллі голова Борщівської "Свободи" закликав вшанувати пам'ять Ольги Басараб

На Тернопіллі голова Борщівської "Свободи" закликав вшанувати пам'ять Ольги Басараб

13.02.14 10:56 0 782
12 лютого 2014 року біля могили зв'язкової УПА Ольги Басараб на честь 90-ї річниці її загибелі в с. Іванків відбулося віче, на якому виступили очільник Борщівської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Ярослав Галяс, депутати-свободівці, представники районної "Просвіти", громадські діячі та активісті. Учасники заходів поклали квіти до погруддя Ольги Басараб та взяли участь у поминальній панахиді біля могили воякам УПА.

Голова Борщівської "Свободи" Ярослав Галяс закликав вшанувати пам'ять Ольги Басараб, яка пожертвувала власним життям у боротьбі за Українську державу.

"Герої – це те світло, що опромінює шлях народові. Герої – це ті, які скріплюють слабодухів, надихають до праці знеохочених, вселяють віру в маловірів. Це люди, які життям, чином і своєю смертю засвідчили, що існує щось вище від буденщини; це ті, які вірили в ідею й за її здійснення готові були завжди віддати найдорожче, себто своє життя. Ольга Басараб стала національною героїнею. Її ім'я надихало на боротьбу підпільників ОУН і вояків УПА – всіх, хто боровся за незалежну Україну. Поки нація пам'ятає своїх героїв, їй не страшні жодні випробування", – зазначив Ярослав Галяс.

Довідка: 12 лютого 2014 року минула 90-та річниця з дня смерти Ольги Басараб. Уночі з 12 на 13 лютого 1924 року кат-комісар польської окупаційної влади Міхал Кайдан убив у львівській тюрмі під час слідства героїню української національно-визвольної боротьби – славної пам'яти Ольгу Басараб.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області за ...
Наступна новина: Буковина: вибирайте ...

КОМЕНТАРІ