Волиняни уже відзвітувалися про майже 40 мільйонів гривень доходів

Волиняни уже відзвітувалися про майже 40 мільйонів гривень доходів

14.02.14 19:31 0 936
За останніми оперативними даними найбільшу суму доходів задекларували волиняни, котрі отримали спадщину. Їх доходи перевищують 8,3 мільйона гривень. Від продажу нерухомого майна задекларовано майже 5,5 мільйона гривень доходів.

Волиняни, котрі отримали іноземні доходи, наразі відзвітувалися лише про 140 тисяч гривень. Тим часом, сума задекларованих доходів від продажу автівок чи іншого рухомого майна на Волині сягає майже 600 тисяч гривень. Як свідчить аналітика, здача в найм нерухомості була досить прибутковою справою, оскільки вже задекларовано 456 тисяч таких доходів.

Хоч до завершення деклараційної кампанії ще більше двох місяців, у Головному управлінні Міндоходів у Волинській області радять волинянам не зволікати з поданням декларації.

«У дев'яти центрах обслуговування платників податків кожен громадянин може отримати докладну інформацію щодо обов'язку подавати річну податкову декларацію. Більш того, наші фахівці допоможуть заповнити декларацію, а при бажанні – запропонують допомогу для подання декларації в електронному вигляді», - запевни в.о. начальника ГУ Міндоходів у Волинській області Андрій Тимейчук.

Посадовець підкреслив, що в зв'язку з деклараційною компанією усі сервісні центри на Волині працюватимуть в режимі «до останнього відвідувача» та за спеціальним графіком.

«Щоденно декларантів чекають у ЦОП, створених при територіальних органах Міндоходів області, з 9.00 до 20.00, а в суботу -з 9.00 до 16.00. Про тих декларантів, які надають перевагу суачсним інформаційним технологіям, Міндоходів теж подбало. Спеціальний сервіс «Декларування online» на єдиному веб-порталі Міндоходів у будь-який час доступний кожному», - зазначив Андрій Тимейчук.

Щоб скористатися електронним форматом подання декларації про майновий стан і доходи треба мати сертифікат електронного цифрового підпису, - наголошують фахівці ГУ Міндоходів у Волинській області.

Нагадаємо, що декларування доходів пов’язано із виконанням платниками податку на доходи фізичних осіб норм Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI (із змінами та доповненнями). Згідно з цим Кодексом громадяни зобов’язані подати та/або мають право подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) за наслідками звітного податкового року для отримання податкової знижки та повернення частини сплаченого ними із заробітної плати податку.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ