Волинські аграрії і тваринники вимагають від депутатського корпусу обласної ради терміново прийняти бюджет-2014

Волинські аграрії і тваринники вимагають від депутатського корпусу обласної ради терміново прийняти бюджет-2014

14.02.14 17:08 0 717
Волинські аграрії і тваринники вимагають від депутатського корпусу обласної ради терміново прийняти бюджет-2014. Інакше більшість господарств, одноосібників і родинних ферм залишаться без фінансової допомоги держави і підтримки обласних цільових програм галузі АПК. Про це заявили власники сімейних (родинних) ферм під час навчань, які відбулися у приміщенні Березолуківської сільради Рожищенського району.

Зібрання сільгоспвиробників скликали через нагальну потребу розпочинати польові роботи та готувати худобу до випасу.

«Без бюджету родинні ферми, а їх у Рожищенському районі понад 600, не одержують дотацію за утримання корів та відшкодування вартості штучного осіменіння. Це стосується всіх селян Волині. Ми не можемо прийти під стіни обласної ради, бо ми господарюємо! Тому вимагаємо від депутатів нарешті почути людей і терміново прийняти бюджет на 2014 рік», - наголошувалось на зборах.

Власники сімейних (родинних) ферм обговорили методи роботи у господарствах сімейного типу, зважаючи на відсутність компенсацій і допомоги.

Селяни одноголосно ухвалили надіслати депутатам Волинської облради лист-звернення з вимогою проголосувати за бюджет року. У ньому, зокрема, йдеться: «нагадуємо депутатам, що скоро прийде час весняно-польових робіт і кошти для підтримки особистих селянських господарств та агровиробників області стануть підмогою для проведення посівної. Вони потрібні не завтра чи післязавтра, а вже негайно… Зважаючи на це, просимо відкинути усі амбіції і вимагаємо прийти на сесію та проголосувати – це ваша робота. Бюджет народний, для людей… Селяни Волині сподіваються на розуміння».

Прес-служба облдержадміністрації

.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі сільський ...
Наступна новина: Підстав для перегляду ...

КОМЕНТАРІ